Foci

A MTK is stadiont épít

Sok más mellett. Út a kék-fehér csodához alcímmel tartott csütörtökön sajtótájékoztatót Deutsch Tamás, az MTK elnöke. A téma a klub 2020-ig tartó fejlesztési programja.

Lényegében az MTK újjáalapításáról, újjászületéséről beszélt a politikus-klubelnök, aki büszkén jelentette ki, jelen állás szerint nem ismer nagyobb klubot a 2010-es regnálása óta szakosztályainak számát megduplázó egyletről. És valóban, 25 szakosztály 30 sportága található meg náluk, ami tényleg nem semmi.

Deutsch 2010 május 26-i kinevezése óta tart annak a jövőképnek, fejlesztési programnak a kidolgozása, amely mentén az egyesület a XX. század elejét idéző infrastrukturális, létesítménybázisából átrepül a XXI. századba.

E tudatos fejlesztés részét képezte a tavaly december 24-i határozat, miszerint a Budapest Sport Egyesület (BSE) ingatlanjaival edzőivel, sportolóival, adósságával együtt beolvad a kék-fehérekhez.

Az adósság már a múlté. Így a jelenleg is zajló apróbb átalakítások, korszerűsítések mellett megkezdődhet az MTK Hungária körúti stadionjának, és a zuglói Lantos Mihály Sporttelepének teljes átalakítása. A kormány erre 5,8 milliárd forint támogatást biztosít.

Az első kapavágások akár már júniusban megtörténhetnek, ha az engedélyeket is megkapja az egyesület. Az ütemezés szerint a labdarúgóknak a következő két évadban kellene bérleménybe költözniük – az átadást 2016 nyarára tervezik.

Az új stadion például fedett és 5000 férőhelyes lesz, de helyt ad majd a klubszékháznak és egy sportcsarnoknak is.

A Lantos Mihály Sporttelepet (ismertebb nevén Csömöri úti sportpálya) is kompletten átalakítják. Két sportcsarnok mellett Atlétikai Központ, Szőcs Bertalan vívóközpont és Küzdősport Centrum lesz itt, ahol többek közt az indítandó, 9 egyéni sportág legtehetségesebb versenyzőit támogató Brüll Alfréd Akadémia növendékei is készülhetnek majd.

A két nagy beruházás mellett megújul és kibővül a Városmajori két sportbázis is, továbbá a kajak-kenu, illetve az evezősök sporttelepe.

A cél, hogy a jelenlegi 1500 fős sportolói létszámot 3 éven belül megduplázza az egyesület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik