Foci

Minden a Bayern továbbjutás mellet szól

Szerda este a  Santiago Bernabeu Stadion a BEK, BL történetében hatodszor feszül egymásnak a legjobb négy között a Real Madrid és a jelenlegi címvédő Bayern München. Eddig 4-1 a bajoroknak.

Először 1976-ban csapott össze a két sztárklub, akkor az első mérkőzésen 1-1-es döntetlen született a spanyol fővárosban, majd a visszavágón 2-0-ra diadalmaskodtak a müncheniek, a párharc mindhárom német gólját a legendás Gerd Müller szerezte.

1987-ben a bajorok már az első mérkőzésen aratott 4-1-es sikerrel eldöntötték a párharcot, így még az is belefért, hogy a visszavágón 1-0-ás vereséget szenvedtek.

2000-ben Madridban 2-0-ra végeztek a csapatok, a visszavágón pedig Nicolas Anelka gólja válaszolt Carsten Jancker és Giovane Elber találatára, így a madridiak jutottak tovább.

Egy évvel később a németek bosszút álltak és kettős győzelemmel jutottak a fináléba.

A két klub történetétének legizgalmasabb elődöntős párharcát két évvel ezelőtt játszották a csapatok, akkor mindkét találkozó 2-1-es hazai győzelmet hozott, Madridban végül a 11-esekig jutottak, ezek során a Bayern diadalmaskodott. BL elődöntők tekintetében eddig tehát 4-1 a bajoroknak.

A két sztárcsapat összességében 20 alkalommal találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban: 11 Bayern-győzelem mellett 7 madridi siker és 2 döntetlen született, a spanyol fővárosban 7 Real-diadal, 1 döntetlen és 2 müncheni győzelem a mérleg.

A Real Madrid utóbbi 17 hazai BL-mérkőzésén nem talált legyőzőre, legutóbb éppen a Bayern jelenlegi vezetőedzője, Josep Guardiola által irányított FC Barcelona tudott diadalmaskodni a Santiago Bernabeu Stadionban, azóta a madridiak 15 találkozót nyertek meg és kétszer játszottak döntetlent saját közönségük előtt.

A katalán szakember a Barcelona trénereként 15 alkalommal találkozott az ősi riválissal, kilenc győzelem, négy döntetlen és mindössze két vereség a mérlege, ráadásul kifejezetten impozáns, 33-15-ös gólkülönbséget mutathat fel.

A Bayernnek idegenben félelmetes a teljesítménye, ugyanis legutóbb 2012 októberében szenvedett vereséget Münchenen kívül, akkor nagy meglepetésre a fehérorosz BATE Boriszov otthonában hagyta ott a három pontot.

Egyszóval a két meccses párharcban minden a Bayern München továbbjutása mellett szól. Ettől még simán ott lehet a Real a döntőben, különösen ha azt is figyelembe vesszük, hogy sérülését követően visszatérhet a pályára az aranylabdás, mindig győzni akaró Cristiano Ronaldo.

Ráadásul neki a döntőbe jutáson, a Real 10 BL serlegének megnyerésén kívül plusz motivációt is adhat, hogy a két meccs alatt egyetlen gólt kell szerezzen ahhoz, hogy újabb téren előzze meg Lionel Messit. Ugyanis ha betalál, akkor megdönti az argentin és a holland Ruud van Nistelrooy az egy szezonban elért 14 gólos BL-rekordját.

A Real Madrdi szurkolók leginkább benne bízhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik