Foci

Vb 2014: mindenki ígéri, Sao Paulóban rend lesz

Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára szerint Sao Paulóban minden elkészül majd időben a brazíliai világbajnokság június 12-i rajtjáig.

A francia sportvezető a keddi helyszínbejárása alkalmával arról beszélt, hogy ha nem is a korábban meghatározott határidőre, de a brazil-horvát nyitómérkőzésre biztosan elkészül az Itaquerao Stadion. A közel 70 ezer férőhelyes arénát eredetileg tavaly év végéig kellett volna átadni.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A főtitkár azt mondta, Sao Paulóban május 17-én vagy 18-án már tesztelhetik majd a stadiont, a próbán pedig kiderül, mi működik, s mi nem. A stadion építése novemberben és márciusban is szünetelt, mindkétszer azért, mert halálos baleset történt a munkálatok közben. Novemberben két, márciusban egy ember veszítette életét.

“Egyetlen percet sem vesztegethetünk el, versenyt futunk az idővel, de mindenkit biztosíthatok arról, hogy a nyitómérkőzésre és az ide tervezett további meccsekre is gond nélkül sor kerül majd” – nyilatkozott Valcke a helyszíni szemle után.

Sao Paulóban összesen négy csoportmérkőzést, valamint egy nyolcad-, és egy elődöntőt rendeznek.

Valcke a szemlét követően azonnal továbbutazott Curitibába, ahol ugyancsak zajlanak még az előkészületek. A főtitkár szerdán Cuiabába, csütörtökön pedig Fortalezába is ellátogat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik