Foci

Louis van Gaal kaphatja meg a manchesteri kispadot

A szakember a nyári világbajnokság után távozik a holland válogatott kispadjáról és angol lapértesülések szerint jó eséllyel ő lesz a kedden menesztett David Moyes utódja.

Az angol bajnokságból még négy forduló van hátra ennek ellenére kedden kirúgták a 10 hónap alatt a csapat teljesítményét leamortizáló David Moyes edzőt. A hátralévő az időszakra átmenetileg a klub még aktív ikonja, Ryan Giggs kapja meg a karmesteri pálcát.

Moyesnak hat évre szóló szerződése volt, de arról még nem érkezett információ, hogy a tulajdonosok a határozott idejű szerződést milyen feltételek mellett bontották fel, magyarul mekkora lelépési pénzt kapott.


Louis van Gaal keménykezű mester hírében áll, azt várják, hogy újra rendszert vigyen a Moyes alatt szétesett játékba
Fotó: Europress

Ami a hosszú távú terveket illeti, sajtóértesülések szerint Louis van Gaal a legesélyesebb a vezetőedzői posztra. A holland szakember jelenleg hazája válogatottjával készül a brazíliai világbajnokságra, ám a torna után távozik.

Az MU címvédőként jelenleg csak a hetedik helyen áll a Premier League-ben, és 19 év után először nem szerez indulási jogot a Bajnokok Ligájába.

Az idei edzőváltások a Premier League-ban:

Az angol bajnokságot edzői szempontból a relatív nyugodt jelzővel jellemezhetjük. Az átlagosnál nagyobb a tulajdonosi türelem, ezért ritkábban szoktak szezon közben menedzsereket meneszteni. Elég, ha csak a 26 évig regnáló Sir Alex Fergusonra gondolunk, de példálózhatnánk Arsene Wengerrel is, aki 17,5 éve irányítja az Arsenalt. Alan Pardew (Newcastle) és Sam Allardyce (West Ham) is már 3 éven van túl.

A példák sorába nyugodtan odavehetjük a szenvedő felet David Moyest is, aki éppen 11 éves regnálkás után hagyta ott az Evertont a Manchester United kedvéért.

A 2013/14-es szezon szerződésbontásai sorrendben:

Sunderland – Paolo Di Caniót.
Ian Holloway – Crystal Palace
Martin Jol – Fulham
René Meulensteen- Fulham
Steve Clarke – West Bromwich Albion
André Villas-Boas – Tottenham
Malky Mackay – Cardiff
Michael Laudrup – Swansea
Chris Hughton – Norwich
David Moyes – Manchester United

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik