Foci

Eldőlt: magyar játékosa lesz a Barcelonának

Hosszas vívódás után Tajti Mátyás, a Puskás Akadémia 15 éves játékosa úgy döntött, a két spanyol óriásklub közül a Barcelonát választja.

Tajti Mátyás még csak 15 éves, de már 60 percet játszott a 17 évesek között a Puskás-Suzuki Kupa döntőjében (0-1) a Real Madrid ellen.

Az ifjú tehetség a korosztályos válogatott nemzetközi tornáin hívta fel magára a Real Madrid és a Barcelona figyelmét. Mindkét klub meghívta próbajátékra is, egy-egy hetet töltött Madridban és a katalán fővárosban.

A Pancho Aréna megnyitója után édesapja, a Puskás Akadémia szakmai igazgatója jelentette be, miszerint eldőlt, Matyi a Barcába igazol. “Alá is írtuk a szerződést, amely három évre szól. Szempontunkból annak sincs jelentősége, hogy a Barcát kizárták az átigazolásokból, ugyanis a mi megállapodásunk már a döntés meghozatala előtt megszületett” – tájékoztatta a szakember fia sorsáról a közvéleményt.

Tajti Mátyás június 2-án tölti be 16. életévét, és a nemzetközi szabályok szerint csak eztán köthet profi szerződést. A katalán klubnak története során több magyar játékosa volt már. A múlt század elején Plattkó Ferenc védte a kaput, majd edzője is volt a csapatnak. Az 50-es években és azt követően Kubala László meghatározó alakja volt a Barcelonának, a Nou Camp stadiont lényegében miatta építették, de vele egy időben játszott gránátvörös-kékben, Kaszás, Kocsis és Czibor is.

A modern időkben Vincze Ottónak adatott meg ez a megtiszteltetés, ő a “B” csapatig jutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik