Foci

BL: Torres vagy Costa a jobb?

Kedden este a kiváló formában lévő Atlético Madrid látja vendégül támadók terén gondokkal küszködő Chelsea-t a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének nyitómérkőzésén.

Diego Simeone együttese önbizalommal telve készülhet, ugyanis a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az FC Barcelonát búcsúztatta, míg spanyol pontvadászatban vezet, s legutóbbi nyolc találkozóját megnyerte csapata.

Ráadásul Simeone kedden már ismét számíthat egyik legjobbjára, Arda Turanra, míg a másik oldalon Jose Mourinho vezetőedzőnek komoly problémát okoz Eden Hazard és Samuel Eto’o sérülése.

Fernando Torrest a Chelsea már csak cserealapnak gondolja
Fotó: Europress

A belga támadó bő két hete vádlisérülése miatt egy percet sem játszott, szinte biztosan állítható, most sem fog, míg a kameruni gólzsák térdsérülése miatt el sem utazott Madridba, így nagyjából Fernando Torresre hárul angol oldalon a gólszerzés felelőssége. Azzal sem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, spanyol oldalon a továbbjutáshoz szükséges találatokat mindenki Diego Costától reméli. Idén ő már 27-nél jár…

Mellesleg Torresnek és az Atlético kapusának Thibaut Courtoisnak más okból is különösen érdekes lesz a mérkőzés. A Chelsea spanyol csatára ugyanis az Atléticóban lett sztárjátékos, onnan szerződött el 2007-ben a Liverpoolhoz, ráadásul az utóbbi időben felerősödtek azok a pletykák, melyek szerint idén nyáron visszatérhet nevelőegyesületéhez. A Chelsea éppen őt és 30 millió fontot ajánlott fel a madridiaknak Costáért cserébe, így igazi fricska lenne, ha Torres góljaival lőné döntőbe a Chelsea-t…


Diego Costát a Chelsea csábítja
Fotó: Europress

A másik labdarúgó, az Atlético 21 éves belga kapusa épp fordított utat jár be –  ő a Chelsea játékosa. A Madridban kölcsönben futballozó hálóőrrel kapcsolatban felmerült, hogy a két klub megállapodása miatt nem védhet majd a londoniak ellen, mivel ha játszana, a kölcsönszerződés szerint a spanyol klubnak meccsenként 3 millió eurót kellene fizetnie a Chelseanek, ám az európai szövetség (UEFA) jelezte, a londoni csapat nem követelhet pénzt ezért.

“Nagyon kemény párharc lesz ez, két hasonló stílusban futballozó csapat között. Mourinho együttesei taktikailag mindig tökéletesen felkészültek, s azon lesz a Chelsea, hogy megvalósítsa terveit” – összegezte az előzmények ismeretében a házigazda csapatkapitány Gabi Fernandez a kedd este várható forgatókönyvet. Igaza van.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:

Atlético Madrid (spanyol)-Chelsea (angol)
kedd, Madrid, Vicente Calderón Stadion, 20.45, vezeti: Eriksson (svéd)

A Chelsea 2012-ben Bajnokok Ligáját, tavaly pedig Európa Ligát nyert.

Az Atléticónál a tavalyi Király Kupa-siker volt hosszú idő után az első jelentős diadal. Előtte a csapat a 1974-ben jutott BEK fináléba, míg a bajnokságban 1996 óta nem tudott nyerni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik