Foci

Idegenben verte a Fradi a Honvédot

Somalia (somalia, )
Somalia (somalia, )

A Ferencváros labdarúgócsapata 2-0-ra nyert a Budapest Honvéd vendégeként az OTP Bank Liga 25. fordulójában. Több mint három év után győzték le a zöld-fehérek riválisukat a bajnokságban.

Vasárnap délután egy fővárosi rangadó, a Budapest Honvéd és a Ferencváros összecsapása nyitotta a játéknapot a labdarúgó OTP Bank Ligában. Októberben a kispestiek 2-1-re nyerni tudtak a Puskás Stadionban, így a zöld-fehéreknek volt törlesztenivalójuk.

18 percet kellett várni az első igazán nagy lehetőségre, az a Fradi előtt adódott, azonban Somalia pár lépésről nem tudott az üres kapuba gurítani: az FTC légiósa nagyon rosszul találta el a labdát, Kemenes így még ki tudta kanalazni azt a gólvonalról. Nem sokkal később már megszerezte a vezetést a Ferencváros, egy szöglet után a lesen álló Gyömbérről pattant a kapuba a labda, Kassai Viktor pedig megadta a gólt (0-1). Nem sokkal később Lovric szabálytalankodott Mateosszal szemben sárga lapot és büntetőt érően, a tizenegyest Leonardo értékesítette higgadtan (0-2).


Fotó: MTI

A második játékrész elejének egy harapósabb Honvéd vágott neki, azonban a kezdeti rohamok nem hozták meg a hazaiak szépítő gólját. A folytatásban inkább a küzdelem jellemezte a mérkőzést, és ugyan a kispestiek továbbra is nyomás alá helyezték a ferencvárosi védelmet, igazán nagy gólszerzési lehetőséget nem tudtak kidolgozni. Sőt, ha Kemenes nem véd nagyot Pavlovic fejesénél, végleg eldőlhetett volna a találkozó.

Az eredmény már nem változott a lefújásig, a Ferencváros 2-0-ra nyert. Sajnos az utolsó percek nem sikerültek túl szépre: előbb Kinget állította ki Kassai, majd Bonazzoli könyökölte le Pavlovicot, a vendégek védője vérző fejjel hagyta el a játékteret, le is kellett cserélni. A sorozatban negyedik sikerüket arató vendégek több mint három év után győzték le bajnoki találkozón a zsinórban negyedik vereségüket elszenvedő kispestieket.

A zöld-fehérek ezzel a sikerrel beelőzték a tabellán a Szombathelyi Haladást és tartják a lépést a harmadik helyen álló Videotonnal.

Eredmény – OTP Bank Liga, 25. forduló

Bozsik Stadion, 5000 néző, v.: Kassai

Budapest Honvéd – Ferencváros 0-2 (0-2)

Budapest Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovic, Lovric, Alcibiade – Vécsei, Nagy G., Hidi (Mancini, 53.), Diarra (Lupoli, a szünetben), Holender (Prosser, 64.) – Bonazzoli

Ferencváros: Dibusz – Besic (Holman, 81.), Mateos Ramajo, Pavlovic (Józsi, 92.), Jovanovic – Somália, Cukic, Gyömbér, Busai, Jenner – Leonardo (Diallo, a szünetben)

Gólszerző: Gyömbér (28.), Leonardo (35., 11-esből)

Sárga lap: Ikenne-King (31.), Lovric (34.), Ignjatovic (54.), Nagy G. (73.), Vécsei (89.), Bonazzoli (91.), illetve Besic (45.), Cukic (69.)

Piros lap: Ikenne-King (86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik