Foci

A DVTK nyerte a borsodi rangadót

Bacsa Patrik (bacsa patrik, )
Bacsa Patrik (bacsa patrik, )

Bacsa Patrik a 91. percben döntött Mezőkövesden.

A Ferencváros győzelmével zárult budapesti derbit egy borsodi rangadó követte a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában. Az első félidő mozgalmasra sikerült Mezőkövesden, a DVTK pedig közel járt a vezető gól megszerzéséhez a 12. percben, de Batioja a kapu torkából lőtt mellé egy kapusról kipattanó labdát. Menougong egy keresztlécen csattanó sistergős lökettel válaszolt. A szünetig még Gosztonyi (szabadrúgásból), majd Melczer találta el a lécet, 0-0-val fordultak a csapatok.

A második félidőben is jó iramú volt a mérkőzés, ám a kapuk nem forogtak veszélyben, a legígéretesebb próbálkozást sokáig Harsányi 59. percben eleresztett lövése jelentette, Rados védett nagyot. Az utolsó perceket a miskolciak nyomták meg jobban, a 91. percben pedig ennek meglett az eredménye, Bacsa Patrik szerezte meg a győztes találatot (0-1).

A Diósgyőr ezzel a sikerrel tartja a lépést a Fradival, míg a Mezőkövesd előnye egy pont maradt a kiesőhelyen álló Paks előtt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 25. forduló

Mezőkövesd, 5000 néző, v.: Vad II.

Mezőkövesd – DVTK 0-1 (0-0)

Mezőkövesd: Horváth T. – Búrány, Velicky, Hegedűs Cs., Gévay – Dobos (Farkas B., 80.), Bognár I., Takács P. (Sigér, 86.), Melczer V. – Menougong (Rajczi, 88.), Harsányi

Diósgyőr: Rados – Vági, Vadász, Kádár, Husic – Gosztonyi (Kostic, 56.), Nikházi (Bacsa, 56.), Elek Á., Augusto (Marjanovic, 68.) – Grumic, Futács

Gólszerző: Bacsa (91.)

Sárga lap: Melczer (22.), Hegedűs Cs. (29.), Dobos (40.), illetve Elek Á. (52.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik