Foci

Touré: Nem tisztelik eléggé az afrikai focistákat

Yaya Touré (yaya touré, )
Yaya Touré (yaya touré, )

A Manchester City középpályása szerint azért nem emlegetik napjaink egyik legjobb középpályásaként, mert Afrikában született.

Samir Nasri, a Manchester City labdarúgócsapatának játékosa a minap azt mondta: az elefántcsontparti Yaya Tourét nagyon alulértékelik és mindez azért van, mert afrikai. Természetesen a nagy visszhangot kiváltó nyilatkozat kapcsán megszólaltatták magát Tourét is, aki osztja a francia véleményét.

„Amit Samir mondott, az igaz. Tulajdonképpen csak a szurkolóktól kapjuk meg az elismerést. Nem akarok keménynek tűnni, vagy negatívnak, de ez az igazság. Ha jól játszunk, de nem kapjuk meg a médiától a kellő támogatást, akkor nem jutunk el arra a szintre, ahová szeretnénk” – mondta Touré a BBC-nek.

Azzal érvelt, hogy Xavi Hernandezt és Andrés Iniestát mindig dicsérik, mennyire jól szervezik a támadásokat, ugyanakkor csak nagyon ritkán hozzák fel, ha nem védekeztek olyan jól. Ezzel szemben – Touré szerint –, ha ő egyszer ront védekezésben, akkor az újságok rendre előveszik.


Yaya Touré nem rejtette véka alá a véleményét
Fotó: Europress Fotóügynökség

A korábban hazájában, Görögországban, Spanyolországban és Angliában is bajnoki címet szerző, a Barcelonával Bajnokok Ligáját nyerő 30 esztendős középpályás is egyike azoknak, akik megkaphatják a szezon legjobbjának járó elismerést a Premier League-ben. Elmondta, csalódott lesz, ha a játékostársak nem őt választják majd meg a legjobbnak.

„Mint bajnok, és mint győztes mentalitású ember, mindig nyerni akarok.”

Touré azt is elárulta, hogy számára az olyan afrikai labdarúgók, mint George Weah, Samuel Eto’o vagy Didier Drogba igazi legendának számítanak.

„Büszke vagyok rá, hogy afrikai vagyok. Meg akarom védeni az afrikaiakat és bebizonyítani, hogy az afrikai futballisták is tudnak olyan jól játszani, mint az európaiak vagy a dél-amerikaiak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik