Foci

Bale hihetetlen góljával kupagyőztes a Real

A Real Madrid nyerte a labdarúgó Spanyol Király Kupát: Carlo Ancelotti együttese a Valenciában rendezett szerdai döntőben 2-1-re győzte le az ősi rivális FC Barcelonát.

A katalánok szokásukhoz híven többen birtokolták a labdát, sőt, szinte rá is ültek arra, ugyanis az első félidőben 65, a másodikban 71 százalékban (!) volt náluk a játékszer, de egyetlen komoly helyzetet sem tudtak kidolgozni.

A fővárosiak viszont igen: a veszélyesen kontrázó Real Madrid egy villámgyors akció végén Angel Di María góljával már a 11. percben előnybe került, bár a gólban azért benne volt a katalánok kapusa, Pinto is.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A folytatásban a Barcelona adogatott, de alig jutottak el lövésig, egyenlíteni is csak fejesből tudtak: egy szöglet után Bartra fejesével lett 1-1- az állás. Tegyük hozzá, a Copa del Rey idei kiírásában Iker Casillas először kapott gólt.

Amikor már úgy tűnt, készülhetünk a hosszabbításra, a sérült Ronaldót nélkülöző Real Madrid behúzta a meccset: a 85. percben Gareth Bale iszonyatos sebességgel lefutotta a szélen védőjét, majd betört a tizenhatoson belülre, ahol már nem volt nehéz dolga (1-2).

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az utolsó percben Neymar szétlőtte a kapufát, Casillas pedig meg is köszönte a “segítséget”, így az eredmény nem változott, a Real Madrid pedig 19. alkalommal nyerte meg a Király Kupát.

Eredmény – Spanyol Király Kupa, döntő

Real Madrid-FC Barcelona 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Di María (11.), Bale (85.), illetve Bartra (69.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik