Foci

Fontos pontokat veszített a Manchester City

A Premier League 34. fordulójában a Manchester City épphogy döntetlenre mentette a meccset a Sunderland ellen.

A bajnoki címre hajtó manchesteriek számára létfontosságú lett volna a három pont, ugyanis hat meccsel a bajnokság vége előtt hét pont volt a hátrányuk az éllovas Liverpool mögött.

Ez a különbség most hatra csökkent, bár közel járt a City ahhoz, hogy óriási meglepetésre kikapjon a ligautolsó Sunderlandtől, hazai pályán.

Ugyanis hiába vezettek már a 2. percben Fernandinho révén, a vendégek nem hagyták magukat, jól játszottak, helyzeteik is adódtak, majd a 73. percben az utánpótlás válogatott Wickham gólt jegyzett, nem sokkal később pedig duplázott, így az utolsó percekben fordítani tudott a Sunderland.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A City-t Samir Nasri mentette meg, a támadó ugyanis a rendes játékidő vége előtt nem sokkal egalizált úgy, hogy Mannone akár meg is foghatta volna a lövését, vagyis nagyon nagy szerencsével mentett csak pontot a hazai együttes.

A Kékeknek még öt meccsük van hátra, vagyis matematikailag még 15 pontot szerezhetnek, míg a Liverpool már csak 12-t, Így a hat pont ledolgozhatónak tűnik, de szinte csoda kellene ahhoz, hogy innen az élen zárjanak a manchesteriek.

A játéknap másik meccsén az Everton hazai környezetben 3-2-re kapott ki a Crystal Palace-tól: a liverpooliak így kihagytak egy komoly ziccert, vagyis nem tudták megelőzni a tabellán az Arsenalt.

Eredmények – Premier League, 34. forduló

Manchester City – Sunderland 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Fernandinho (2.), Nasri (89.) illetve Wickham (73., 83.)

Everton – Crystal Palace 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Naismith (61.), Mirallas (86.) illetve Puncheon (23.), Dann (49.), Jerome (73.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik