Foci

Döntőben a Bayern München

bayern münchen (bayern münchen)
bayern münchen (bayern münchen)

A címvédő hazai környezetben nyert 5-1-re a Kaiserslautern ellen a Német Kupa elődöntőjében.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Kedden a Borussia Dortmund mozgalmas mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást a Wolfsburg ellen. Szerdán a címvédő Bayern Münchenre várt a feladat, hogy sikerrel vegye a labdarúgó Német Kupa elődöntőjét, az ellenfél a másodosztályú Kaiserslautern volt.

A müncheniek erősen kezdtek, a 23. percben pedig a vezetést is megszerezték, Schweinsteiger bólintott a hálóba egy szöglet után. Nem sokkal később Robben kergette őrületbe a védőket, a passzából pedig Kroos lőtte ki az alsó sarkot.

A szünet után nem sokkal ismét a Kaiserslautern kapujában táncolt a labda, Müller értékesített egy büntetőt. A 60. percben szépített a másodosztályú együttese, Zoller mattolta Raeder kapust. A gól meghozta a vendégek kedvét a játékhoz, ám Mandzukic egy higgadt befejezéssel mindent eldöntött. A kegyelemdöfés a csereként beálló Götze találata volt, 5-1 lett a vége.

A 16-szoros kupagyőztes ismét ott van a Német Kupa fináléjában, ahol a negyedik elsőségére hajtó Borussia Dortmund lesz az ellenfele.

Eredmény – Német Kupa, elődöntő

Bayern München Kaiserslautern (II.) 5-1 (2-0)
Gólszerzők: Scweinsteiger (23.), Kroos (32.), Müller (50. – 11-esből), Madzukic (78.), Götze (90+1.) illetve Zoller (60.)

Videó – A meccs góljai:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik