Foci

Kupadöntős a Borussia Dortmund

Robert Lewandowski (robert lewandowski, )
Robert Lewandowski (robert lewandowski, )

Egy sok helyzetet hozó mérkőzésen nyert Jürgen Klopp együttese a Wolfsburg ellen.

Kedden rendezték a labdarúgó Német Kupa első elődöntőjét, a Borussia Dortmund a VfL Wolfsburgot fogadta. A BVB számára már a bajnokság és a BL is elúszott, így Jürgen Klopp csapata az utolsó megszerezhető trófeáért hajt. Közvetlenül a mérkőzés előtt jelentették be, hogy a sárga-fekete klub egy évvel, 2016-ig meghosszabbította Ilkay Gündogan szerződését.

A hazai pályán játszó Borussia rendesen bekezdett, a 13. percben pedig már vezetett is Mkhytarian lövése után. A Wolfsburg előtt több egyenlítési lehetőség is adódott az első félidőben, ám az újabb gólt a Dortmund szerezte, Lewandowski bombázott a léc alá – ez volt a 100. gólja dortmundi színekben.


Robert Lewandowski százados lett
Fotó: Europress Fotóügynökség

A második félidő elején ismét villant a következő szezontól a Bayern Münchent erősítő lengyel csatár, de lesről fejelt a hálóba, a találatot érvénytelenítették. Szerencsére a játék a folytatásban is lüktető volt, mind a két oldalon megvoltak a gólszerzési lehetőségek – főleg a vendégek riogattak –, de az eredmény már nem változott, a Borussia Dortmund 2-0-ra nyert és bejutott a kupadöntőbe.

Az ellenfél kilétére szerdán derül fény, amikor is a címvédő Bayern München fogadja a másodosztályú Kaiserslauternt.

Eredmény – Német Kupa, elődöntő

Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Mkhitaryan (13.), Lewandowski (43.)

Videó – A dortmundi gólok:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik