Foci

Bundásliga: tagadnak a “vezérek”

Az első- és másodrendű vádlott is ártatlannak vallotta magát. Utóbbi azt vallotta, hogy egyszerűen remek megérzéseinek köszönheti, hogy 100 milliós jövedelemre tett szert legális fogadások által a vizsgált 4-5 évben.

Tagadta bűnösségét K. Zoltán és L. Mátyás első-, illetve másodrendű vádlott a kedden megkezdődött újabb bundaügy első tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken.

A vád szerint K. Zoltán és 20 társa alkalmanként és személyenként 1000-10 000 euró közti vesztegetési pénzért befolyásolta magyar labdarúgó bajnoki és ligakupa-mérkőzések eredményét 2008 és 2011 között.


Életkép a tárgyalásról
Fotó: MTI

A más ügyben előzetes letartóztatásban lévő két volt futballista kedden tagadta a vádakat. Ugyanakkor L. Mátyás vallomásában elmondta azt is, hogy a vádbeli időszakban 4-5 év alatt 100 millió forintos nagyságrendű jövedelemre tett szert legális fogadásokból.

K. Zoltán nem kívánt nyilatkozni vagyoni helyzetéről, azt hangoztatta, hogy az “ügyészség boszorkányüldözésének áldozata”. Mindkét vádlott ellen több eljárás van folyamatban, melyekben még többtucatnyi személyt vádolnak fogadási csalással.

A Fővárosi Törvényszéken kedden folytatódott a magyarországi bundaügy tárgyalása. A szövevényes ügy harmadik tárgyalási napjánál járunk, ahol az ügyészség egy újabb szálat próbál felgönygölíteni, 21 gyanúsítottal, négy tárgyalási nappal. A Siófok, a Diósgyőr és a Kaposvölgye bajnoki, Magyar Kupa- és Ligakupa-mérkőzéseiről van szó. Szerencsés esetben jövő hétre elsőfokú ítélet várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik