Foci

Rendőrök lepik majd el Brazíliát a vb alatt

Jerome Valcke, Sao Paulo (jerome valcke, sao paulo, )
Jerome Valcke, Sao Paulo (jerome valcke, sao paulo, )

A nyáron megrendezendő brazíliai futball-világbajnokságon a házigazda igyekszik fokozott rendőri készültséggel fenntartani a rendet. A döntőnek otthont adó Maracana Stadion körül például 2400 rendőr őrködik majd.

A június 12-én kezdődő és június 13-án záruló csúcseseményre gőzerővel készül Brazília, ezt jelzi a többi közt a biztonsági erők bővítésére, fejlesztésére kijelölt 900 millió dollár is. Jerome Valcke, a FIFA főtitkára korábban ígéretet tett arra, hogy „a biztonság legmagasabb szintje lesz itt”.

A közbiztonságra ügyelő rendőrök elsősorban a stadionok közvetlen közelében lesznek jelen. A rendőrök egy részének feladata a rendfenntartás lesz, egy másik részük – akik idegen nyelvet is beszélnek – a turisták által leglátogatottabb helyeken és a legjelentősebb szállodáknál segédkeznek az eligazításban.

A tavaly nyáron megrendezett – és a brazil válogatott győzelmével záruló – Konföderációs Kupát követő zavargások következtében szigorítottak a szervezők a biztonsági intézkedéseken. A korábbi tüntetések célja a lakosság körében az volt, hogy elérjék az oktatás és az egészségügy fejlesztését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik