Foci

Csetepaté után értékesített büntetővel nyert a Fradi

A Ferencváros labdarúgócsapata 1-0-ra győzte le hazai környezetben a Puskás Akadémiát az OTP Bank Liga 24. fordulójában, ezzel - ha ideiglenesen is - de a tabella harmadik helyére lépett elő.

Mindkét alakulat jó passzban várta a kora délutáni összecsapást, a zöld-fehérek legutóbb az Újpestet, azt megelőzően pedig a Pápát győzték le, míg a felcsútiak bár az előző fordulóban kikaptak a Haladástól, korábban a Diósgyőr és a Mezőkövesd ellen is nyerni tudtak.

Az esélytelenebbnek titulált vendégek kezdték jobban a mérkőzést, s tulajdonképpen már az első félidőben eldönthették volna a három pont sorsát. Előbb Szakály hibázott ziccerben, majd a szünetig Dibusznak még többször is kellett hárítania.

Az eredménnyel igen, a mutatott játékkal nem lehettek elégedettek a Fradi-szurkolók
Fotó: MTI

A Fradi a fordulást követően magára talált, egyre több veszély alakult ki a vendég kapu előtt, majd a 62. percben tizenegyeshez jutottak a fővárosiak, miután Tamás buktatta a 16-oson belül Leonardót. A Puskás Akadémia védője megkapta második sárga lapját is, így ő hamarabb mehetett zuhanyozni.

A büntető elvégzése némi nehézséget okozott Mateosnak, hisz kisebb lökdösődés alakult ki a 16-oson belül, a felcsúti játékosok szerint ugyanis nem a büntetőpontra helyezte le a labdát a spanyol védő. Végül Gyömbér, Lencse és Polonkai is sárga kártyát kapott, Mateost viszont nem zavarta meg a kisebb közjáték, magabiztosan vágta a hálóba a labdát.

A hátralévő időben a tíz emberrel focizó Puskás Akadémia nem igazán tudott gólratörően játszani, a kontrára berendezkedő Ferencváros pedig végül kettős emberelőnyben fejezhette be a meccset, miután Szekeres utolsó emberként buktatta Leonardót, a játékvezető pedig jogosan kiállította őt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 24. forduló:

Ferencváros-Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző, v.: Erdős

Ferencváros: Dibusz – Jovanovic, Mateos, Pavlovic, Hidvégi – Somália, Gyömbér, Busai (Cukic, 59.), Jenner (Holman, 59.) – Leonardo – Böde (Ugrai, 78.)

Puskás Akadémia: Hajdúch – Vaszicsku (Denkovic, 90.), Szekeres A., Tamás, Guaru – Czvitkovics (Gallardo, 76.), Tóth B., Polonkai, Szakály D. – Tischler (Berki, 79.), Lencse

gólszerzők: Mateos (65., 11-esből)

kiállítva: Tamás (62.), Szekeres A. (93.)

sárga lap: Leonardo (9.), Böde (57.), Gyömbér (64.), Holman (79.), illetve Tamás (50., 62.), Lencse (64.), Polonkai (65.), Vaszicsku (78.), Szakály D. (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik