Foci

Büntetőkkel jutott az FA-kupa döntőjébe az Arsenal

arsenal (arsenal, )
arsenal (arsenal, )

Arséne Wenger csapata a rendes játékidő hajrájában 0-1-s állásnál egyenlített, majd miután a hosszabbításban nem esett gól, tizenegyesek döntöttek az Ágyúsok javára az FA-kupa idei kiírásának első elődöntőjében.

A bajnokság elúszóban, a Bajnokok Ligájából és a Ligakupából pedig már kiesett a londoni gárda, így a kilenc éves trófea nélküli szériáját már egyedül akkor tudja megtörni az Arsenal, ha ebben a sorozatban tud diadalmaskodni.

Az elődöntőben nem más volt az ellenfél, mint az a Wigan, amely címvédőként érkezett a Wembley-be, ráadásul az előző körben a Manchester City-t búcsúztatták.

Az első játékrészben a sérülések miatt igencsak tartalékosan felálló Ágyúsok ugyan egyszer s kétszer ki tudtak alakítani komolyabb helyzeteket, nem tudták beszorítani a kapuja elé másodosztályú ellenfelüket.

A szünet után negyed órával aztán jött a hidegzuhany, Mertesacker szabálytalankodott saját 16-osán belül, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott, a 11-est pedig Jordi Gomes vágta a hálóba.

Fotó: Europress fotóügynökség

Arséne Wenger a bekapott gól után rögtön pályára küldte Olivier Giroud-t, az egyenlítő gólt viszont nem ő, hanem Mertesacker szerezte az utolsó tíz perchez érve, miután egy – eredendően kapura szánt – lövésbe beletette a fejét, a labda pedig a rövid alsóban kötött ki.

Következhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás, ahol a Wigannek egyetlen célja volt: kiharcolni a tizenegyespárbajt. Ez sikerült is a tavalyi győztesnek, hisz az Arsenal fél óra alatt sem volt képes újabb gólt lőni.

A büntetőzést a Wigan kezdte, Fabianski hárított, majd miután Arteta belőtte a maga tizenegyesét, Fabianski újabb tizenegyest védett. Ezt követően hiába értékesítette harmadik és negyedik büntetőjét a kiscsapat, az Arsenal nem hibázott, így nagyon közel került hozzá, hogy végre trófeát nyerjen.

Eredmény – FA-kupa, elődöntő:

Arsenal-Wigan Athletic (II. osztályú) 1-1 – büntetőkkel: 4-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik