Foci

Vb-2014: folytatódhat a munka Sao Paulóban

Itaquerao Stadion (Itaquerao Stadion)
Itaquerao Stadion (Itaquerao Stadion)

A munkaügyi minisztérium pénteken engedélyt adott, hogy folytassák a munkát a nyári labdarúgó-világbajnokságra épülő Sao Pauló-i stadion időlegesen lezárt valamennyi részén.

A tárca – azután, hogy csaknem két hete egy munkás életét vesztette az építkezésen – március 31-én utasította a szervezőket, hogy állítsák le a munkát, amíg a kivitelező cég nem áll elő biztonsági garanciákkal. Az elhunyt munkás, aki székeket szerelt fel, nagy magasságból zuhant le. A szakvélemény szerint védőhálóval megelőzhető lett volna a tragédia.

Az Itaquerao Stadionban mintegy húszezer széket helyeznek el a kapuk mögötti ideiglenes lelátórészre, amivel csaknem hetvenezresre nő a létesítmény befogadóképessége.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A minisztérium illetékesei hétfőn ellenőrizték a helyszínt, s jelezték, hogy azon a részen, ahol a tragédia történt, a déli oldalon megtették a szükséges intézkedéseket, így ott lehet folytatni a munkálatokat. Ugyanakkor a hét elején még nem kezdhették újra a kivitelezést mindenhol, mivel a stadion északi részén előbb védőhálót kellett felszerelnie a kivitelező vállalatnak. Az újabb szemle során azonban már mindent rendben találtak.

A brazíliai vb-stadionok építkezésein a legutóbbi esettel együtt heten vesztették életüket.

A torna éppen Sao Paulóban kezdődik meg június 12-én a házigazdák és a horvátok mérkőzésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik