Foci

Real-Bayern: Ennél jobb párharc nem kell!

Philipp Lahm (philipp lahm, )
Philipp Lahm (philipp lahm, )

Pénteken kisorsolták az elődöntők párosítását a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Real Madrid a címvédő Bayern Münchennel, míg az Atlético Madrid a Chelsea ellen küzdhet meg a döntőbe jutásért.

Real Madrid – Bayern München


Fotók: Europress Fotóügynökség

A tavalyi döntőhöz – Dortmund és Bayern – hasonlóan most is sokan egy országon belüli „belharcot” vártak a sorsolásnál, ám a dortmundi együttest kiejtő Real Madrid és a Barcelonát „elsüllyesztő” Atlético Madrid elkerülte egymást. Ugyanakkor a hosszú évek óta a tízedik BL-serleget „üldőző” Real Madridra talán még a városi riválisnál is nagyobb erőpróba vár, hiszen a szinte megállíthatlan Bayern Münchennel kell megküzdeniük – 2012 után ismét – a fináléba jutásért.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője szerint a Bayern mind egyénileg, mind csapatként remekül funkcionál.

„Guardiola nagyon tapasztalt és a világ egyik legjobb edzője. Kemény mérkőzés lesz, nem lesz egyszerű a Bayernnek a Real Madrid ellen játszania.”

Emilio Butragueno, a „királyiak” korábbi játékosa így értékelt a sorsolás után: „Mit is mondhatnék? A Bayern egy rendkívüli együttes, egy nagyszerű társaság kivételes egyéniségekkel. Nagyszerű rivális. Ez lesz zsinórban a negyedik elődöntőnk, tudjuk, hogy nehéz lesz, de reméljük a végéig küzhetünk majd.”

Iker Casillas, a Real Madrid kapusa úgy véli, izgalmas párosításnak néznek elébe:

„Minden csapatrészben kiváló játékosaik vannak. A Borussia ránk ijesztett, de nem adjuk fel és elakarunk jutni Lisszabonba” – utalt BL-döntő helyszínére a hálóőr.

Josep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője korábban irányította az FC Barcelonát, így trénerként is többször küzdött már a Real Madrid ellen. Erre a szakember is felhívta a figyelmet:

„Nagyszerű teszt lesz számunkra, hogy lemérjük hol is tartunk a világ egyik legjobb csapata ellen. Elégedett vagyok a sorsolással, mert jól ismerem őket, így azt is tudom milyen nehéz lesz ellenük, mert a Dortmund mellett a világ legjobban kontrázó csapata. Én azonban hiszek a játékosaimban.”

Philipp Lahm, a Bayern védője szerint nagyszerű elődöntőre van kilátás: „Két nagy tradíciókkal rendelkező klub fog egymással találkozni. Bayern a Real Madrid ellen. Ennél nagyobb párharcot nem lehetne most találni az európai futballban.”

Franck Ribéry, a müncheni csapat szélsője sem tűnik csalódottnak a nyilatkozata alapján: „Találkozni fog a világ legjobban támadó csapatai közül kettő. Két jó meccs lesz, remélem bejutunk a döntőbe.”

A két csapat 2012-ben találkozott egymással akkor a Bayern tizenegyespárbajban múlta felül a madridiakat. Azon a meccsen Manuel Neuer, a bajor csapat kapusa hőssé vált és természetesen  jó emlékeket őriz  a meccsről.

„Várom, hogy ismét pályára léphessek a Bernabéuban, rengeteg jó emlék köt oda. Két éve, a második meccsen őrületes volt győzni tizenegyesekkel.”

Atlético Madrid – Chelsea

A másik párosításban a José Mourinho vezette Chelsea találkozik az Atlético Madriddal. Mindkét csapat rögös úton jutott el az elődöntőig, hiszen a Chelsea kétgólos hátrányból, a londoni meccsen a hajrájában szerzett találattal jutott tovább a PSG ellen, közben az Atlético a Barcelona elleni 1-1-es idegenbeli meccset követően otthon 1-0-ra nyert, ezzel jutott tovább. Az biztos, hogy mindkét csapat mentalitását jellemzi a küzdés és mivel alapvetően két eltérő futballkultúra fog találkozni, érdekes párharc várható.

José Luis pérez Caminero, az Atlético általános menedzsere szerint a Chelsea egy kiváló csapat, de az Atlético hű marad a stílusához. Hozzátette, a szurkolók, a csapat és a vezetőség nagy álma, hogy döntőbe jussanak a Matracosok.

A korábban a Chelsea-ben egy szezont lehúzó középpályás, Tiago úgy véli, a Chelsea a párharc favoritja.

„A Chelsea minden kétséget kizáróan egy nagyszerű csapat, egy kiváló edzővel. Már hozzászoktak a döntőkhöz és ahhoz, hogy címeket nyerni milyen nehéz. Ugyanakkor mi is arról álmodunk, hogy a döntőbe jussunk.”

Ron Gourlay, a Chelsea általános menedzsere: „Fel kell készülnünk majd ezekre a meccsekre. Meg vagyok győződve, hogy José Mourinho gondoskodni fog erről, igaz előtte is lesznek fontos meccseink. Meg szeretnénk nyerni a Bajnokok Ligáját.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik