Foci

Kassai: két piros, 13 sárga

A Valencia-Basel EL-negyeddöntőn a magyar sípmesternek bőven volt teendője.

A svájciak meglepetésre simán, 3-0-ra hozták a hazai odavágót, így többen már úgy gondolták, ez a nem túl acélos Valencia nem tud majd négyet lőni a Baselnek úgy, hogy egyet se kapjon.

Pedig a visszavágón így történt, sőt, a spanyolok végül ötnél álltak meg a hosszabbításban. A 90 perc során ugyanis Vargas egy, Paco két találatával ledolgozták hátrányukat, majd az extra időben ismét Paco, valamint Bernat villant, így a Turia-partiak lefocizták ellenfelüket.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Tegyük hozzá, Kassai Viktor öt perc alatt két svájcit szórt ki a hosszabbítás első félidejében, és az egész meccs alatt 13 sárgát osztott ki.

A Marca ezt a teljesítményt tízből hetesre értékeli, bár azt nem vitatják, hogy Diaz egybőli piros lapja, és Sauro második sárgája abszolút jogos volt, de ezzel a svájciak is egyetértenek.

Juan Antonio Pizzi, a Valencia trénere így látta a meccset: “Nagyon nehéz meccs volt, hiszen 0-3-ról kellett felállnunk. A játékosok azonban megmutatták, hogy mosolyt tudnak csalni a szurkolók arcára.”

“Az első félidőt jól kezdtük, aztán elkövettünk néhány hibát, 1-0 után pedig nem volt túl sok esélyünk. Gratulálok a Valenciának, megérdemelték a sikert, a saját csapatom teljesítményével viszont nem vagyok teljesen elégedett” – foglalta össze a látottakat Murat Yakin, a Basel mestere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik