Foci

Mészöly Géza fővédnök lett

mészöly géza (mészöly géza, )
mészöly géza (mészöly géza, )

Az U19-es válogatott szövetségi edzője csatlakozott a "Foci a barátságért" társadalmi támogató programhoz.

A program keretében 16 ország gyermeklabdarúgói találkoznak egymással, hogy megvitassák, hogyan lehet hatásosan közvetíteni a labdarúgáson keresztül a program alapelveit, a tradíciót, békét, barátságot, győzelmet, egészséget, egyenlőséget, sportszerűséget és elhivatottságot.

A Gazprom által indított program keretében, május 23. és 25. között, Lisszabonban rendezik meg a II. Nemzetközi Gyermekfórumot a világhírű labdarúgó legenda, Franz Beckenbauer támogatásával, 12-14 év közötti fiatalok számára.

Hazánkat a Vasas Kubala Akadémia sportolói képviselik majd ezen a rangos eseményen, amelynek idén az MLSZ Grassroots programja is elvi támogatója.

„Mindannyian nagyon örültünk a megkeresésnek, kiváló lehetőség ez a fiatalok számára, akik olyan tapasztalatokkal lehetnek gazdagabbak, amelyeket máskülönben nem élhetnének át. 12 játékossal utazunk ki Lisszabonba, a srácok már most nagyon izgatottak, hogy egy ilyen nagyszabású eseményen képviselhetik Magyarországot” – mondta Kovács Norbert, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezetője.

„Az utánpótlással foglalkozva pontosan látom, hogy a program által felsorakoztatott alapelveket folyamatosan, a nevelés részeként kell átadni a gyerekeknek. Azokból válhat felnőtt korban igazán sikeres labdarúgó, akik nem tévesztik szem elől ezeket az alapigazságokat és értékeket” – mutatott rá egy fontos szempontra Mészöly Géza.

A csapatokat minden országból elkíséri az a tehetséges, 12-14 év közötti fiatal újságíró is, akinek a Gazprom „Riporter vagyok!” című pályázatán 2014. április 18-ig beküldött, angol nyelvű interjúját a szakértő zsűri a legjobbnak találja.

A pályázat zsűrijében Mészöly Géza mellett részt vesz a program hazai médiapartnereinek egy-egy képviselője, vagyis a Nemzeti Sport Online és a Képes Sport újságírói, a Sport TV képviseletében pedig Takács Rita bírálja majd a beérkezett munkákat. Rajtuk kívül a Vasas Kubala Akadémia képviselője és a kiutazó csapat kapitánya egészítik ki a zsűrit.

A II. Nemzetközi Gyermekfórum zárásaként a gyerekek a helyszínen izgulhatják végig az UEFA Bajnokok Ligája döntőjét az Estádio do Sport Lisboa e Benfica arénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik