Foci

Csak a kapusok futottak kevesebbet Messinél

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

A kezdőként pályára lépő mezőnyjátékosok közül a Barcelona argentin focistája teljesítette a legkevesebb kilométert az Atlético Madrid elleni találkozón.


Messi és társai lógathatják az orrukat
Fotó: Europress Fotóügynökség

Mint ismert, az FC Barcelona labdarúgócsapata a hazai 1-1-es döntetlen után Madridban 1-0-ra kikapott az Atléticotól, így már a negyeddöntőben kizúgott a Bajnokok Ligájából. A nemzetközi sajtó a kudarc után a katalánok sztárját, Lionel Messit találta meg, aki valóban nem váltotta meg a világot szerda este. Főleg azt hozzák fel ellene, hogy nem nagyon vitte túlzásba a futást a meccsen, mert ahhoz képest, hogy mind a 90 percet a pályán töltötte, mindössze 6853 métert tett meg.

Hogy ez sok vagy kevés? Nos, legyen elég annyi, hogy a kezdők közül csak a két kapus, a hazaiak hálóját őrző Thibaut Courtois, valamint a Barca kapuvédője, José Manuel Pinto teljesített ennél szerényebben, ugyanakkor Pinto csak másfél kilométerrel futott kevesebbet Messinél – 5359 métert.

A prímet a meccs ás a párharc sorsát eldöntő Koke vitte, a madridi középpályás 12280 métert teljesített a szerda esti mérkőzésen. Ez majdnem kétszer annyi, mint amit Messi fel tud mutatni.

Videó – A szerdai meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik