Foci

Veszélyben a Paris Saint-Germain BL-indulása

paris saint-germain, psg (paris saint-germain, psg, )
paris saint-germain, psg (paris saint-germain, psg, )

A Chelsea elleni BL-kudarc után most az UEFA vizsgálódása miatt is aggódhatnak a Paris Saint-Germainnél.

Az UEFA “nyomozásának” tárgya, hogy a francia csapat egy 200 millió euró értékű szerződést kötött meg egy katari állami turisztikai hivatallal, hogy népszerűsítsék a közel-keleti országot. A PSG tulajdonosa egyébként a Katari Befektetési Hivatal, amelynek segítségével az elmúlt években a világ egyik leggazdagabb klubját sikerült felépíteni a Párizsban.

A szerződés az UEFA által létrehozott Pénzügyi Fair Play keretében vizsgálják. A következő szezontól érvénybe lépő szabályozás tiltja, hogy egy európai klub többet költhessen annál, mint amennyi bevételre egy adott szezonban szert tehet.

Ugrott a jövő idei BL?
Fotó: Europress fotóügynökség

Korábban kiszivárgott információk szerint az UEFA Európa-szerte 76 klubnál is talált szabálytalanságokat.

Amennyiben bebizonyosodik a szabályszegés, úgy a francia élcsapat várhatóan nem indulhat következő évben a Bajnokok Ligájában. A PSG részéről Jean-Claude Blanc, a klub általános igazgatója nyilatkozott:

„Az emberek jogosan kiváncsiak erre a szerződésre, mert ez az első ilyen jellegű megállapodás, amelynél ilyen nagy összeg szerepel, de ettől még az nem megkérdőjelezhető.”

„Kétszer fogadtuk az UEFA-t, egyszer november végén valamint februárban. Legutóbb bemutattunk egy új projektet egy országot népszerűsítve a sporton keresztül. Ezt a koncepciót az UEFA is használta már, amikor megállapodott Azerbajdzsánnal, amelynek keretében a 2016-os Európa-bajnokság szponzora lett, most egy futbalklub tette meg ugyanezt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik