Foci

Mourinho: David Luiz egy szörnyeteg

A Chelsea portugál menedzsere szokásosan kijelentett egy-két emlékezetes mondatot a kedd esti, számukra továbbjutást hozó BL negyeddöntő után. Ezúttal örömében.

Kedden, a Chelsea-PSG BL-negyeddüntő beharangozó írásában úgy fogalmaztunk, Moutinho olyan tettre készül, ami még sosem sikerült neki, nevezetesen, hogy eddigi BL szereplései alatt csapatai egyszer sem voltak képesek két gólos hátrányt ledolgozni.

Ez az állapot még aznap, nem sokkal 22.30 után véget ért, miután a londoniak az Amfield Roadon 2-0-ra legyőzték a Paris Saint-Germain együttesét és idegenben lőtt több góllal a legjobb négy közé jutott.

A 32. percben előbb Schürrle köszönt be.

Míg a pontot az i-re Demba Ba tette fel a 87. percben, és az addig az eredményt őrizgető PSG hiába hajrázott iszonyatosat, gólra már nem futotta erejükből.

“Az utolsó pillanatig csodálatosan harcoltunk, így akkor is büszke lennék a fiúkra, ha a végén nem sikerült volna a második találat” – kezdte értékelését José Mourinho, a Chelsea menedzsere a mérkőzést követően. “Örökké hinni kell magadban. Ez természetes tulajdonsága kell legyen az embernek és a futballnak. Mindenki kiadott magából mindent. A négy védünk zseniális volt, a középpályánkon állati sokat dolgoztunk, David Luiz egy szörnyeteg volt kedd este. Ba góljának különösen örültem, mert Párizsban ő okozott számunkra némi problémát, most megmutatta, hogy kiváló csatár, lehet rá számítani. Az elődöntő? Már a negyeddöntőbe nyolc fantasztikus csapat jutott, képzeljék el a negyeddöntőt!” – zárta monológját a portugál tréner.

Párizsi oldalon természetesen Laurent Blanc sokkal visszafogottabb volt. “Összességében nagyon kicsi volt a különbség a két csapat között. Csalódottak vagyunk. El kell ismerni, a Chelsea nagyon jó csapat. A sors iróniája, hogy az első 25 percben jobban játszottunk, mint Párizsban. Aztán a szerencsétlenül, bedobásból bekapott első gól után nagy nyomás nehezedett ránk. Próbáltunk a kontrákra építeni, de nem sikerült ezekből az akciókból gólt szereznünk. A Chelsea végig hitt magában és meglett a jutalma” – búslakodott Blanc mester.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Chelsea-Paris Saint-Germain 2-0 (1-0)
Gólszerzők:
Schürrle (32.), Demba Ba (87.)

Továbbjutott: a Chelsea 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik