Foci

A United Münchenben, a Barca Madridban búcsúzott a BL-től

bayern münchen (bayern münchen)
bayern münchen (bayern münchen)

A Bayern München 3-1-re győzte le hazai környezetben a Manchester United csapatát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így 4-2-es összesítéssel jutott tovább, míg Barcelona 1-0-s vereséget szenvedett az Atlético Madrid vendégeként, ezzel összesítésben 2-1-gyel búcsúzott a kupaszerepléstől.

A bajorok kisebb-nagyobb meglepetésre csak 1-1-es döntetlent tudtak elérni az Old Traffordon, így teljesen nyíltan várhatta a visszavágót David Moyes alakulata.

Fotó: Europress fotóügynökség

Az első félidőben – ahogy azt várni lehetett – jóval többet volt a labda a hazaiaknál, ám a vendégek védelme állta a sarat, s pár távoli kísérlet mellett többet nem lehetett feljegyezni a szünetig a Bayerntől.

A második játékrészben aztán jobban kinyílt a manchesteri gárda, s Evra bődületesen nagy góljával megszerezte a vezetést a United.

Nem tartott sokáig a Vörös Ördögök öröme, hisz a középkezdést követően nem sokkal Mandzukic egyenlített, sőt, nem sokkal később Kroos találatával már továbbjutásra állt a Bayern.

A hajrában már nem sok esélye mutatkozott az egyenlítésre a Manchesternek, Robben góljával pedig meg is pecsételődött a sorsuk, így a címvédő folytathatja a BL-t, Rooney-ék pedig koncentrálhatnak a bajnokságra.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:

Bayern München-Manchester United 3-1 (0-0)
Gólszerzők:
Mandzukic (59.), Müller (68.), Robben (76.) illetve Evra (58.)

Fotó: Europress fotóügynökség

A Barcelona az első találkozón épphogy ki tudta csikarni a döntetlent a Matracosok ellen, így a meccs kezdete előtt megtippelhetetlen volt, hogy melyik együttes lehet majd ott a négy között.

Az Atlético nagyobb erőbedobással kezdte az összecsapást, s Koke egy beadást követően hamar vezetéshez is juttatta a vendéglátókat.

A Barca ezt követően próbált éledezni, az idei szezonban remekül futballozó madridiak azonban jól fociztak, a szünetig több lehetőségük volt a katalánoknál.

Messiék a második félidőben mindent megtettek az egyenlítésért, s ezzel a hosszabbítás kiharcolásáért, ám a Barca csak kapufákig és kihagyott ziccerekig jutott, a spanyol fővárosi gárda pedig Diego Costa nélkül is meg tudta tartani az egygólos előnyt, s hatalmas bravúrral bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:

Atlético Madrid-Barcelona 1-0 (1-0)
Gólszerzők:
Koke (6.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik