Foci

Szertefoszlott a Paris Saint-Germain BL-álma

paris saint-germain, psg (paris saint-germain, psg, )
paris saint-germain, psg (paris saint-germain, psg, )

A Chelsea tovább menetel a Bajnokok Ligájában, miután hazai környezetben 2-0-ra legyőzte a Paris Saint-Germain együttesét, így idegenben lőtt több góllal a legjobb négy közé jutott.

Az első meccsen jól muzsikált a PSG, az akkor házigazdaként szereplő párizsiak 3-1-re diadalmaskodtak a két évvel ezelőtti döntős ellen, akik ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerültek a visszavágó előtt.

Fotó: Europress fotóügynökség

José Mourinho alakulata Eto’o-val az élen rohamozta a vendég kaput a kezdetektől, s bár igazán nagy ziccert nem láthatott a publikum az első játékrészben, az Hazard helyére beálló Schürrle egy bedobás után lecsapott a labdára és a tizenegyes pont vonalától a kapuba lőtt a félidő derekán.

A szünet után továbbra is mezőnyfölényben focizott a londoni gárda, de a szerencsével hadilábon álltak: előbb Schürrle, majd Oscar talált el a felső kapufát, nem akart összejönni a második gól.

A hajrában éledezett az Ibrahimovicot nélkülöző PSG is, helyzeteiket azonban nem tudták gólra váltani, a mindent feladva támadó Chelsea viszont Demba Ba találatával kettőre növelte előnyét az utolsó pillanatokban, s miután a hátralévő kevés időben nem tudott szépíteni a PSG, az angolok örülhettek a továbbjutásnak.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Chelsea-Paris Saint-Germain 2-0 (1-0)
Gólszerzők:
Schürrle (32.), Demba Ba (87.)

Továbbjutott: a Chelsea 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik