Foci

Pintér Attilának sikerült, ami másnak nem

A válogatott szövetségi kapitánya hétfőn Telkiben találkozott az NB1-es edző karral és felvázolt egy tervet a magyar foci versenyrendszerének átalakításával kapcsolatban.

Pintér Attila kinevezése óta rendszeresen egyeztetésre hívja az élvonalbeli klubok vezetőedzőit. A válogatott keret kétnapos összetartását kihasználva a szövetségi kapitány hétfőn délben látta vendégül kollégáit – számolt be az mlsz.hu.

Úgy látszik Pintér törekvése, szava egyre inkább nyitott fülekre talál, hiszen a  Telkiben sorra kerülő megbeszélést megtisztelte jelenlétével Thomas Doll (FTC), Nebojsa Vignjevics (Újpest) és José Gomes (Videoton) is. Úgy tudjuk, arra eddig még nem volt példa, hogy az első osztályú magyar és a hazánkban dolgozó külföldi szakemberek egyszerre, egy asztalnál, nyiltan tárgyaltak volna a labdarúgásunkat érintő problémákról.

Az, hogy Pintér Attilának mindez sikerült az utóbbi idők egyik legnagyobb sportdiplomáciai sikerének tekintjük, aminek hosszú távon egyértelműen a magyar labdarúgás láthatja hasznát.

A megbeszélésen az edzők kifejthették véleményüket arról, hogy miként látják az elmúlt időszak együttműködését, míg Pintér Attila felvázolt egy tervet a magyar labdarúgás versenyrendszerét érintő átalakítási elképzeléseiről.

A konstruktív egyeztetés során a szakemberek több javaslatot is tettek a bajnokság, a Magyar Kupa és a Ligakupa lebonyolításával kapcsolatban, amelyekből véleményük szerint az egyesületek mellett a válogatott is profitálni tudna. 

Pintér Attila összegzi az elhangzottakat, és így egy jól megfontolt, konszenzusos reformtervet tehet le az elnökség asztalára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik