Foci

Mourinho még sosem tett olyat, amire kedd este készül

A Chelsea portugál edzője eddigi pályafutása alatt még egyszer sem jutott tovább két gólos hátrányból. A PSG ellen erre lenne szüksége ahhoz, hogy csapatát elődöntőbe vigye.

“Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de meg tudjuk fordítani a párharcot. Korábban már megcsináltuk és képesek vagyunk rá ismét” – jelentette ki a londoniak középpályása, Eden Hazard arra utalva, hogy 2012-ben a végül BL-győztes Chelsea a legjobb 16 között ugyanúgy 3-1-re kapott ki Nápolyban, ahogy a múlt héten Párizsban, s az akkori visszavágón, a Stamford Bridge-en 4-1-es hazai siker született. Nézzük miben bíznak.

Meglehet José Mourinhonak leresztik a függönyt
Fotó: Europress

A francia bajnokságban toronymagasan, 13 ponttal listavezető vendéggárdából az első meccsen megsérült Zlatan Ibrahimovic – ez bizony komoly érvágás. Ennek ellenére Laurent Blanc vezetőedző kijelentette: a svéd csatár hiányzása miatt nem változtat csapata taktikáján, játékfelfogásán. Miért is tenné, amikor Edinson Cavani és Ezequiel Lavezzi személyében a PSG két zseniális formában lévő támadóval rohamozza majd a Kékek kapuját.

Gólra márpedig szüksége lesz a PSG-nek Londonban is, hiszen a Chelsea saját közönsége előtt teljesen más arcát mutatja, mint idegenben. Vendégként legutóbbi három összecsapását elvesztette, ugyanakkor hazai pályán nyolc meccse még csak gólt sem kapott, ez most is rendkívül fontos lenne számára. A londoniak az egész szezont tekintve 22 hazai meccsükön egy vereség és két döntetlen mellett 19 győzelmet arattak.

José Mourinho, a Chelsea trénere még sosem búcsúzott együttesével a negyeddöntőben a legrangosabb európai kupasorozatban, ugyanakkor egyetlen gárdája sem tudott még ledolgozni kétgólos hátrányt. A PSG játékosainak az adhat extra motivációt, hogy a katari tulajdonos minden futballistát 200 ezer euróval jutalmazna az elődöntőbe jutásért.

BL negyeddöntő, visszavágók, keddi program:

Chelsea (angol)-Paris Saint-Germain (francia) 20.45 (az első meccsen 1-3)
Borussia Dortmund (német)-Real Madrid (spanyol) 20.45 (0-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik