Foci

Zidane válthatja Ancelottit

Carlo Ancelotti (carlo ancelotti, )
Carlo Ancelotti (carlo ancelotti, )

Francia sajtóértesülések szerint Zinedine Zidane ülhet le Carlo Ancelotti helyére a Real Madrid kispadján. A korábbi 108-szoros francia válogatott futballista már most is a „tűz közelében van” hiszen jelenleg ő az olasz szakember mellett a Királyi Gárda másodedzője.

A 41 éves korábbi irányító játékos 2006-ban vonult vissza a Real Madridból, és 4 évvel ezelőtt kezdett edzősködni, majd José Mourinho irányítása alatt a klub sportigazgatójaként dolgozott.

A jelenleg még Carlo Ancelotti jobb kezeként dolgozó Zidane ebben a szezonban már tartott kiegészítő egyéni edzéseket a Real játékosainak, többek közt az ebben a szezonban berobbanó – majd térdsérülést szenvedő – Jesének is.

Fotó: Europress fotóügynökség

„Zizou” a L’Équipe-nek adott korábbi nyilatkozatában elmondta, edző akar lenni, nagy célokkal, valamint olyan vakmerő szeretne lenni trénerként, mint amilyen volt játékosként.

„Jelenleg még csak segédedző vagyok, de rengeteget tanulok Carlo Ancelottitól” – nyilatkozta az olasz edzőről, akit csodás szakembernek tart. Amennyiben később edzőnek nevezik ki úgy ő lehet a spanyol klub első francia vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik