Foci

Tottenham: Sherwood télen jött, nyáron mehet is

jorge jesus, tim sherwood (jorge jesus, tim sherwood)
jorge jesus, tim sherwood (jorge jesus, tim sherwood)

Brit sajtóértesülések szerint a Premier League-ben szereplő Tottenham labdarúgó csapata a nyáron leválthatja a jelenlegi szakvezetőt, Tim Sherwoodot.

A menedzser a vasárnapi, Sunderland elleni bajnoki előtt a következőket mondta:

„Most nem tudok túl sokat mondani, annyit azonban igen, hogy a mai meccsre is győzelemre készítettem fel a csapatot a klubért és a meccsre kilátogató 35000 Spurs szukolóért. Később erról még beszélni fogok.”

A 45 éves trénert még december 23-án nevezték ki a menesztett André Villas-Boas helyére, ám a Spurs az eddig lejátszott 22 meccséből mindössze 10-et nyert meg irányítása alatt.

A Tottenham korábbi U21-es csapatának edzője biztatóan kezdett a felnőtt csapat kispadján – 6 meccsből 5 győzelem – ám fokozatosan egyre gyengébb teljesítményt nyújtottak a bajnokságban, és az Európa Ligából is kiestek a portugál Benficával szemben.

Fotó: Europress fotóügynökség

Sherwood várható távozásával kapcsolatban, a korábbi Charlton edző Alan Curbishley szerint vannak edzők aki látnának fantáziát a Spurs-ben.

„Ha felajánlják neked a lehetőséget, akkor el kell fogadnod és szerintem Tim nem bízott ebben. Azt gondolta nincs értelme vállalni a munkát csak a szezon végéig, és ebben a helyzetben nem nyerhetett.”

„Egy 18 hónapra szóló szerződést között, ami ad egy kis biztonságérzetet, mert nem egy rövid távú szerződés. Az ilyen lehetőségeket, ha valaki Premier League edző szeretne lenni, akkor meg kell ragadni.”

Curbishley további szót ejtett a Tottenham elnökéről, Daniel Levy-ről is:

“Szerintem csak Daniel Levy tudja megmondani, milyen edzőre van szükségük, az elmúlt évek alatt sok féle utat követtek az edzők kiválasztásában. Ha az eredményeik jobbak lennének és a top négyben lenne a Tottenham akkor szerintem Tim Sherwood is maradhatna.”

A hírek szerint a lehetséges edzőjelöltek közt van Louis van Gaal, aki a világbajnokság után távozik a holland kapitányi posztról, valamint a Southampton edzője, Mauricio Pochettino is esélyes lehet, a jelenleg az Ajaxot irányító, Frank de Boer illetve a korábbi Spurs játékos Jürgen Klinsmann mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik