Foci

Magyar gyerekek mehetnek a BL-döntőre

Magyar gyerekek is részt vehetnek az UEFA Bajnokok Ligája 2014-es döntőjén.A „Foci a barátságért" keretein belül 14 országban hirdetnek újságírói pályázatot gyerekek részére.

„Riporter vagyok!” címmel országos pályázatot hirdet a „Foci a barátságért” projekt, melyben 12 és 14 év közötti fiatal újságíróknak egy társukkal, ifjúsági focistával vagy szurkolóval kell interjút készíteni a kezdeményezés alapelveiről: tradíció, béke, barátság, győzelem, egészség, egyenlőség, sportszerűség és elhivatottság.

A versenyt a Gazprom társadalmi programjában részt vevő tizennégy országban, köztük Magyarországon hirdetik meg, minden országból egy győztes kerül ki, aki részt vehet a program fő eseményén, a II. Nemzetközi „Foci a barátságért” Gyermekfórumon, tagjává válhat egy most, újonnan alakuló Nemzetközi Gyermek Sajtóközpontnak és beszámolhat az UEFA Bajnokok Ligája 2014-es döntő mérkőzéséről.


Fotó: Premier Kommunikáció

Magyarországon is a 12-14 év közötti fiatalok vehetnek részt a pályázatban, a gyerekeknek az interjút angol nyelven kell elküldeni, és csatolni kell egy, az interjú során készített fotót is az f4f_hungary@gazprom.com e-mail címre. A beérkezett munkák közül országos szakmai zsűri választja ki a legkreatívabbat.

A verseny során a Magyarországon győztesnek választott gyermek tagjává válik a Nemzetközi Gyermek Sajtóközpontnak, amely a Gazprom által indított kezdeményezésben hazánkon kívül részt vevő Bulgária, Egyesült Királyság, Fehéroroszország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Szerbia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna egy-egy ifjú, a programban résztvevő többi gyermekhez hasonlóan 12-14 éves újságírójából áll majd.

A Nemzetközi Gyermek Sajtóközpont tagjai részt vesznek a program fő eseményén, a II. Nemzetközi „Foci a barátságért” Gyermekfórumon, melyet május 23-25. között rendeznek meg Lisszabonban, a 2014-es UEFA Bajnokok Ligája döntő mérkőzésének idején.

„A Riporter vagyok! pályázat nem ér véget a magyar győztes kiválasztásánál, hanem nemzetközi szinten folytatódik. Lisszabonban ugyanis a program fővédnöke, Franz Beckenbauer és egy nemzetközi médium kiválasztja a győztest, aki világszerte is ismertté válik, hiszen ő tudósíthat egy vezető külföldi sajtóorgánum számára a program záró eseményéről és a BL döntőről” – mondta Piskóti Attila, a „Foci a barátságért” Nemzetközi Sajtóközpont magyarországi vezetője.

A Fórumon minden országból egy gyermek labdarúgó-csapat vesz részt. A csapatot minden országból elkíséri az a tehetséges fiatal, akinek angol nyelven készített pályaművét a zsűri elsőnek ítéli a „Riporter vagyok!” versenyen. A pályázati felhívás és a részletek a www.gazprom-football.com oldalon érhető el, mind a 14 résztvevő ország nyelvén, így magyarul is.

A program magyarországi médiapartnere a Nemzeti Sport Online, a Képes Sport és a Sport TV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik