Foci

Löw még nem mondott le Khediráról

Joachim Löw (joachim löw, )
Joachim Löw (joachim löw, )

Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szilárdan hisz abban, hogy Sami Khedira formába lendül a bő két hónap múlva kezdődő világbajnokságra.

A szakvezető szerint a középpályás visszatérése már csak azért is fontos lenne, mert az határozhatja meg Philipp Lahm pozícióját.

“Samit illetően nagyon jó előérzetem van, mert tudom, milyen megfeszített munkát végez, hogy formába lendüljön” – nyilatkozott a Sky csatornán Löw, hozzátéve: napi kapcsolatban áll a Real Madrid játékosával.

A 27 éves Khedira november 15-én, a német-olasz barátságos mérkőzésen sérült meg, jobb térdében elszakadt a keresztszalag. Felépülését akkor hat hónapra jósolták, és az edzéseket márciusban kezdte el – olvasható az MTI-n.

Fotó: MTI/EPA

“A cél az, hogy ott legyek a világbajnokságon, de ezt úgy akarom elérni, hogy azt mondhassam a kapitánynak: nem félek a párharcoktól” – mondta a múlt hónap közepén a 44-szeres válogatott játékos.

Löw emlékeztetett rá, hogy Khedira – és a hátsérüléssel bajlódó Ilkay Gündogan – a középpályán szűri az ellenfél támadásait.

“Ha úgy látjuk, hogy egyikük nem épül fel, Lahm nyilvánvalóan előre jön a középpályára” – fogalmazott a tréner. “Philipp Lahm egyike azoknak a futballistáknak, akik minden poszton tudnak játszani. Sőt, úgy gondolom, az egyetlen, aki ennyire rugalmasan bevethető.”

Lahmot, aki általában szélső védőként futballozik, Josep Guardiola vezetőedző az aktuális idényben sikeresen játszatta több alkalommal is a középpályán a Bayern Münchenben.

A németek a portugálokkal, a ghánaiakkal és az amerikaiakkal szerepelnek egy csoportban a június 12-én kezdődő brazíliai világbajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik