Foci

Szalai: A Schalkénál maradok

szalai-adam(650x433)(1).jpg (szalai ádám)
szalai-adam(650x433)(1).jpg (szalai ádám)

A gelsenkircheni focicsapat magyar támadója szerint alaptalanok azok a hírek, melyek szerint távozni szeretne a nyáron.

Pénteken mi is beszámoltunk róla, hogy mértékadó német fociportál, a Kicker értesülései szerint Szalai Ádám elégedetlen a kevés játéklehetőséggel, melyet mostanában a Schalkénál kap és ügynökét megbízta, hogy keressen neki másik csapatot. A Nemzeti Sport megkérdezte erről a magyar válogatott támadót, aki azt mondta, erről szó sincs.

„Ez a téma szóba sem került a menedzseremmel, és arról sem tudok, hogy az egyesület megválna tőlem. A Schalkénál maradok”mondta a sportnapilapnak Szalai, aki azt is elmondta, őt, a menedzserét és a Schalkét sem keresték meg az ügyben a Kickertől.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„Kétségtelen, hogy a tavasszal kevés játéklehetőséghez jutottam, de a karrierem mérlegét nem az elmúlt néhány hónap alapján kell megvonni. Mindig is az előrelépés lehetőségét kerestem, e tekintetben a tavaly nyári klubváltásom a legnagyobb ugrás, hiszen pontosan tudtam, hogy a holland válogatott Klaas-Jan Huntelaar az első számú középcsatár. Ahogy minden eddigi állomáshelyemen, Gelsenkirchenben is igyekszem minél többet tanulni, erősödni. Különben sem tudni előre soha, mikor jöhet el az én időm, holnap, holnapután vagy azután. Egyik nagy álmom valósult meg azzal, hogy pályára léphettem a Bajnokok Ligájában, és ha a csapat nem botlik meg, az automatikus főtáblás szereplést garantáló második vagy harmadik helyen végzünk a Bundesligában. Most részletezzem, hogy ez mekkora motivációs erő?” – nyilatkozta Szalai.

Szalai ebben a szezonban 24 mérkőzésen lépett pályára a Bundesligában, 12-szer kezdő volt (négyszer cserélték le), 12-szer pedig a kispadról küldte be edzője. 1190 perc játékidő mellett hat gólt szerzett eddig a német élvonal mostani szezonjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik