Foci

Emberhátrányban is pontot mentett az ETO

Az OTP Bank Liga rangadóján a Debrecen 2-2-re végzett a Győri ETO-val.

A listavezető Loki izgalmas meccset vívott a címvédő Győrrel. A piros-fehérek előnye a forduló előtt nyolc pont volt a zöld-fehérekkel szemben, vagyis nyolc köre – már csak hét – van az ETO-nak arra, hogy ezt a különbséget ledolgozza.

A találkozó első félideje eseménydús volt, a hazaiak már a második percben megszerezhették volna a vezetést, de Volas ziccert rontott.

Fotó: MTI

A Győr nem sokkal később Pátkai révén viszont előnybe került, a Debrecen azonban a 109. NB I-es mérkőzésén mindössze a második gólját szerző Lázár fejesével egyenlített. Pillanatok múlva viszont megint a vendégek javára billent a mérleg, hiszen Strestik is a hálóba talált, de a 38. percben a második sárga lapját begyűjtő Pátkai kiállítása miatt tíz főre fogyatkoztak a győriek.

A fordulást követően felborult a pálya, a Debrecen mindent megtett az egyenlítésért, és ez sikerült is nekik: Mihelic pályafutása első élvonalbeli góljával 2-2-re módosította az állást. A folytatásban is a debreceniek akarata érvényesült, a győriek kontrákra próbáltak építeni, de az eredmény már nem változott.

A két csapat között maradt a nyolc pont különbség.

Eredmény – OTP Bank Liga, 23. forduló

DVSC-TEVA – Győri ETO FC 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Lázár P. (22.), Mihelic (60.), illetve Pátkai (11.), Strestík (25.)
Kiállítva: Pátkai (38.)
Sárga lap: Mihelic (18.), Zsidai (8.), Máté (47.) illetve Dinjar (19.), Pátkai (30., 38.), Andric (60.)

Debrecen: Novakovic – Lázár P., Máté P., Morozov, Korhut – Vadnai (Bódi, 61.), Zsidai – Mihelic (Dombi, 79.), Szakály P., Kulcsár T. (Tisza, 61.) – Volas

Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Pátkai, Kamber, Kalmár (Mevoungou, a szünetben) – Strestík (Andric, a szünetben), Rudolf (Kronaveter, 69.), Varga R.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik