Foci

Botlott a Bayern, Szalai csak perceket kapott

A Bundesliga 30. fordulójában a már bajnok Bayern München az Augsburg otthonában kapott ki 1-0-ra.

A bajorok számára ez a találkozó már nem bírt túl nagy téttel, így Pep Guardiola tartalékos összesállításban küldte pályára fiait. A Bayern viszont még így is 64 százalékban birtokolta a labdát, a piros-fehérek ráadásul 16-szor lőttek kapura, ám egyszer sem találtak a hálóba.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az Augsburg viszont nagy skalpot gyűjtött, mivel Molders a 31. percben vezetéshez juttatta a hazaiakat, akik meg is tartották előnyüket a lefújásig. A Bayern 53 meccs után kapott ki a bajnokságban, és 65 találkozó után először maradt szerzett gól nélkül a német élvonalban.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A Schalkéban Szalai Ádám, akiről az a pletyka terjedt el, hogy távozni akar Gelsenkirchenből, csak a 89. percben szállt be a meccsbe, így túl sok köze nem volt a Werder Bremen elleni 1-1-es döntetlenhez.

A kiesés ellen küzdő Nürnberg otthon kapott ki, a Stuttgart pedig fontos lépést tett a bentmaradás felé.

A Borussia Dortmund hátrányból fordítva 2-1-re verte az ötödik helyen álló Wolfsburgot: a Madridból 3-0-s vereséggel hazatért Dortmund szombati győzelmével megszilárdította második helyét a tabellán, ráadásul sikeres főpróbát tartott a keddi BL-visszavágó előtt.

Eredmények – Bundesliga, 30. forduló

Werder Bremen–Schalke 04 1-1
Nürnberg–Borussia Mönchengladbach 0-2
VfB Stuttgart–Freiburg 2-0
Augsburg–Bayern München 1-0
Eintracht Frankfurt–Mainz 05 2-0
Borussia Dortmund-Wolfsburg 2-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik