Foci

Szalai Ádámnak lejárt az ideje

Német lapértesülés szerint a csatár kiadta ügynökének az utasítást, keressen számára olyan csapatot, ahol rendszeresen játszik is.

A német labdarúgó szaklap, a Kicker hosszasan értekezik a magyar válogatott és a Schalke 04 csatár, Szalai Ádám helyzetéről.

A tavaly nyári és őszi szezonban stabil kezdő, a klubcsapatát a BL főtáblára lövő támadó – nincs mit szépíteni ezen – jelenleg időhúzó csere.

Szalai Ádám nyár végén még így örült BL-t érő találatának…
Fotó: Europress

Nem is lehet csodálkozni, ha a szaklap a bajnokság vége felé megszellőztette, a kevés játéklehetőség miatt Szalai távozna a Schalke 04 együttesétől, amit már jelzett is ügynökének.

A 26 éves csatár a tavaly júniusban 8 millió euróért cserébe települt át Mainzból, de amikor a gárda leigazolta az AC Milantól Kevin-Prince Boatenget, majd az addigi gólfelelős Klaas-Jan Huntelaar is felépült sérüléséből kiszorult a kezdőből.

Nincs mit azon sem szépíteni – bárhonnan is nézzük – a holland csatár technikásabb játékos, klasszisokkal jobb befejező, mint Szalai. Számokkal alátámasztva mindez: míg Huntelar a legutóbbi 13 mérkőzésén 11-szer volt eredményes, addig Szalainak 24 meccsen hat gól a mutatója.

… míg mostanában rendszerint a kapu mögött melegít
Fotó: Europress

Az elmúlt hetekben Szalait olykor már a nigériai Chinedu Obasi is megelőzte a képzeletbeli rangsorban, így a magyar játékos a legutóbbi 11 fordulóban mindössze 58 percet töltött a pályán – mondjuk ez is elég volt egy gólhoz -, ráadásul Pintér Attila szövetségi kapitány sem hívta meg a magyar válogatottba, hiszen nem játszik.

A Kicker költői kérdése szerint nem tudni, vajon csak Szalai érzi úgy, hogy lejárt az ideje a Schalkénál, azaz a Bundesliga jelenleg 3. biztos BL-t érő pozícióban lévő klubja hajlandó lesz-e elengedni Szalait, akinek a szerződése 2017-ig szól?

Ha onnan nézzük, hogy Szalai edzője állítja, a játékos a jelenlegi sorsa ellenére is profin készül, és a BL főtáblát érő góljai azt bizonyították, végszükség esetén nem rossz megoldás a magyar, akkor tutira nem engedik el. Ugyan más típusú játékos, aki ha pályán van másképp kell vezényelni a támadójátékot, de bizonyítottan jó, a porcelán lábú Huntelaar sérülése esetén bevethető alternatíva.

Ha meg onnan, hogy, ha 8 milliót biztosan nem is kapnak érte, de a BL-t érő gólokból és az esetleges eladásából érkezendő milliókból jobbat vehetnek nála, akkor meg mehet isten hírével.

Majd nyáron az átigazolási szezonban meglátjuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik