Foci

Leonardo eltiltását követelik Újpesten

Egy, a Ferencváros-Kecskemét mérkőzésen történt ütés miatt "kettős mércét" emlegetve kéri az Újpesti Közéleti Televízió munkatársa a brazil légiós eltiltását.

Mint beszámoltunk róla, az újpest Kabát Péter két mérkőzésre tiltotta el utólag, videofelvétel alapján az MLSZ Fegyelmi Bizottsága, miután a csatár durván, karatemozdulattal térden rúgta ellenfelét. A büntetés miatt Kabát nem léphet pályára a pénteki Újpest-Fradi meccsen, ezért, és mert állítólag háromszor is bocsánatot kért ellenfelétől a “nem szándékos” rúgásért a támadó fellebbezett – de hiába.

Gergely Gábor (egykori kiváló asztaliteniszezőnk), az ÚKTV sportszerkesztője, egy az újságíróknak is körbeküldött nyílt levélben fordult az MLSZ vezetőségéhez. Leveléhez videót is csatolt.

A videón jól látszik, hogy a Kecskemét-Fradi mérkőzésen a FerencvárosiLeonardo valóban túlzott hevességgel kéri számon ellenfelén, amiért az lekönyökölte társát, és be is mutatja neki a mozdulatot.

Gergely kettős mércét emleget levelében és azt kéri számon az MLSZ-en, mivel az Újpesti Közéleti TV tisztán szeretne látni az utólagos videó alapján történő eltiltások gyakorlatában, ha a játékvezető nem látta Leonardo ütő mozdulatát – jelen esetben erről van szó – utólag, a felvétel alapján nem kellett volna-e vizsgálni az esetet és hasonló módon szankcionálni, mint Kabát esetében?

Mondjuk szerintünk a két eset össze sem hasonlítható, ennek ellenére érdekes a felvetés, hogy miért csak egyes esetben bizonyító erejű a videó, miért nem minden esetben – pro és kontra?

Például a Pécs-MTK mérkőzésről állítólagos ütésért azonnal kiállított és három meccsre eltiltott Rodenbücher esetében például hiába bizonyította a videó, hogy szó sem volt ütésről, maradt az eltiltás. Akárcsak Kabát esetében.

Ebben legalább következetes az MLSZ Fegyelmi Bizottsága…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik