Foci

C. Ronaldo bedarálja Messit

A Real Madrid portugál sztárja a Dortmund elleni győztes BL meccs három góljából "csak" egyet jegyzett. Viszont az 56. percben szerzett találat éppen a 14. volt az idei sorozatban, amivel beállította a José Altafini (1962/63) és Lionel Messi (2011/12) BEK, illetve BL gólcsúcsát.

Ronaldo a 14. találatát a 9. meccsén lőtte, ami káprázatos 1,55 gólos meccsenkénti átlag. Lehet nem szeretni az ipsét, de nagyon tud, az tény…

Mivel a Real 3-0-ra nyert, így kijelenthető, nem lehet kérdéses a Királyi Gárda számára az elődöntő. Ergo még minimum három mérkőzése van Ronaldónak arra, hogy élre álljon. Ha “átlag alatt teljesít” és csak 4 gólt szerez a soros három találkozón, akkor is már 18-nál jár és olyan csúcsot állít fel, amelyet évtizedekig nem döntenek majd meg.

C. Ronaldo és a labda mindenkin túljutott
Fotó: Europress

A fentiek ismeretében nem is lehet csoda, ha Carlo Ancelotti mester rendkívül elégedetten értékelt: „Nagyszerű volt a csapat hozzáállása és teljesítménye ma este. Feltoltuk a védekezést, hogy meggátoljuk a Dortmund hosszú passzokkal induló gyors kontráit. Ezért játszott például Isco is védekezőbb felfogásban és ez a taktika sikerrel járt. Álmunk, hogy megnyerjük a 10. madridi BL trófeát. Ehhez előbb az az álmunk kell teljesüljünk, hogy bejussunk a döntőbe, amihez még három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk” – értékelt a Real olasz mestere.

Szerda este Jürgen Kloppnak volt több oka idegeskedni
Fotó: Europress

Jürgen Klopp már nem volt ennyire boldog. Végül is nem sikerülhet minden évben az, ami tavaly, hiszen akkor éppen a Borussia volt az a csapat, amely óriási meglepetésre, de teljesen megérdemelten elütötte a Realt a döntőbe jutástól.

“Gyakorlatilag adtunk két gólpasszt az ellenfélnek, amit ezen a szinten semmiképp nem tehetsz meg. Túl sok helyet adtunk a Realnak, nem volt annyira kompakt a csapat, amennyire szerettem volna, de tény, a világ egyik legjobb alakulata ellen ezt nehéz is megvalósítani. Volt esélyünk a gólszerzésre, ami határozottan segített volna a visszavágón, de nem jöt össze, mert elrontottuk az utolsó passzokat. Tehát ha a védelmet kritizáljuk, akkor el kell ismerni, ha kiesünk a jövő héten az nem csak miattuk van” – jelentette ki Jürgen Klopp a mérkőzést követően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik