Foci

Nehezen nyert a Juve és a Porto

A labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén a Juventus Lyonban tudott nyerni.

Az olaszok a párharcot idegenben kezdték, és egyértelműen a csata esélyeseinek számítottak, hiszenaz EL-ben is a torinóiak végső sikere tűnik a legbiztosabbnak, raádásul a Zebrák stadionjában rendezik majd a döntőt.

Antonio Conte együttese még nem talált legyőzőre, amióta a Bajnokok Ligájából átkerült a második számú kontinentális kupaküzdelembe, ugyanakkor a csapat utóbbi három európai kupa-negyeddöntős párharcában egyszer sem győzött.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Most viszont az első lépést megtették a siker felé, és bár a hazaiaknál volt többet a labda, a Juventus kísérletezett több lövéssel.

A meccset a 85. percben Leonardo Bonucci döntötte el, amikor egy szöglet után, egy lecsorgó labdát küldött a hálóba. A Juve így előnnyel fogadhatja a Lyont a jövő héten, és még közelebb kerülhetnek az olaszok a fináléhoz.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Szintén egy góllal bizonyult jobbnak az FC Porto: a luzitánok a Sevillát látták vendégül. A Porto a 2011-es menetelés közben a legjobb 32 között került össze a Sevillával, akkor az első mérkőzést 2-1-re nyerte Spanyolországban, a visszavágón 1-0-ra kikapott, de idegenben szerzett több góljának köszönhetően így is továbbjutott.

A kék-fehérek ezúttal is megszerezték az előnyt, köszönhetően Mangala fejesgóljának. A hazaiak sikerét még az sem veszélyeztette, hogy a játékvezető a 87. percben kiállította Fernandót, így a hajrában tíz emberrel játszottak a portugálok.

A játéknap másik két meccsén a Basel simán verte a Valenciát, míg a Benfica az Alkmaar otthonában tudott nyerni.

Eredmények – Európa Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés

FC Porto – Sevilla 1-0 (1-0)
Gólszerző: Mangala (31.)
Piros lap: Fernando (87.)

Lyon – Juventus 0-1 (0-0)
Gólszerző: Bonucci (85.)


Ajánlott videó

Olvasói sztorik