Foci

Négy hétre kidőlt a Barca sztárja

Gerard Piqué az Atlético Madrid elleni BL negyeddöntő szenvedett kismedence-zúzódást

Gerard Piqué a kedd esti Barcelona-Atlético Madrid BL meccs (1-1) 10. percében esett hatalmasat – le is kellett cserélni. A klub honlapja arról tájékoztatott, hogy a spanyol válogatott védőnek eltörött a kismedencei zúzódása van.

A védőnek négy hetet kell előre láthatóan kihagynia. Így a BL-negyeddöntő jövő heti visszavágójától, ha a csapata továbbjut a BL elődöntőtől és a következő bajnokikon túl az április 16-án sorra kerülő Real Madrid elleni Király-kupa-döntőtől is távol marad.

Ugyanakkor a világbajnoki szereplése nem kerül veszélybe.

A mérkőzésről Diego Simeone, az Atlético edzője megjegyezte, imádja a Barcelona elleni párharcokat, mert sokat lehet belőlük tanulni és ezáltal fejlődni. “Jó eredményt értünk el, de a párharc továbbra is teljesen nyitott. Két teljesen más felfogású csapat találkozott ma este, mindkettő a saját fegyverével harcolt, a Barca szokás szerint járatta a labdát és az egy az egy elleni párharcokat erőltette” jelentette ki az esélyeket latolgatva a madridi edző.

A megszakítás nélkül hetedik BL-elődöntőjére hajtó Barcelona a második félidő közepén Diego távoli bombájával hátrányba került, ám a hajrában Neymar értékesítette Andrés Iniesta csodálatos passzát, beállítva ezzel a végeredményt.

“Remek stílusban és jól futballoztunk, de sajnos nem sikerült olyan eredményt elérnünk, amilyet szerettünk volna. Ugyanakkor úgy gondolom, ha sikerül a visszavágón is így játszanunk, akkor jó esélyeink lehetnek” – nyilatkozta Gerardo Martino, a Barcelona argentin trénere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik