Foci

Menekülnie kellett a sikeredzőnek

Íme egy remek történet, amely bebizonyítja, az edzői sors már csak olyan; a szurkolók az egyik pillanatban még istenként tisztelnek, a következőben pedig menekülnöd kell, mert megkergetnek a pályán.

Ne szégyelld magad, ha nem hallottál még a Cambuur nevű csapatról. A jobbára holland második ligában vitézkedő alakulatot a 2012/13-as bajnokság végén a helyi fanatikusok nagy örömére feljutott első osztályba. Jelenleg az Eredivisie 11. helyén állnak és ami nagy szó, úgy tűnik, simán bent maradnak az élvonalban, ami nyilván a 2013 júliusában érkező új edzőnek, Dwight Lodewegesnek is köszönhető.

Dwight Lodeweges nem pörgeti tovább a labdát a Cambuur Stadionban
Fotó: Europress

A tréner teljesítménye másoknak is szimpatikus lehetett, mert nemrég megkereste a Heerenveen, aki nyártól a távozó Marco van Bastent pótolná Lodewegeszel. A kanadai születésű sikeredző annak rendje és módja szerint nagy örömmel elfogadta a kínálkozó lehetőséget.

A bajnokságból azonban még négy forduló hátra van, így értelem szerűen kedd délelőtt Lodeweges edzést tartott, de csak addig, amíg 200 szurkoló tüntetni kezdett ellene. Úgy harmincan be is törtek a stadionba és megkergették a szakembert, aki jobb hijján az öltözőbe menekült.

Kedd este a Cambuur közleményben tudatta, hogy azonnali hatállyal felmentette Lodewegest teendői alól, mondván ilyen körülmények között nem fenntartható a közös munka. Így múlik el a világ dicsősége…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik