Foci

Jelentős hátrányban a Chelsea, tetemes előnyben a Real

paris saint-germain, psg (paris saint-germain, psg, )
paris saint-germain, psg (paris saint-germain, psg, )

A Paris Saint-Germain 3-1-re győzte le hazai környezetben a Chelsea alakulatát, míg a Real Madrid 3-0-ra győzött a Dortmund ellen a Bernabéuban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésein.

A francia alakulat a Leverkusen kiütésével jutott a legjobb nyolc közé, José Mourinho fiai pedig a Galatasaray legyőzésével kerültek a negyeddöntőbe.

A párizsiak remekül kezdték a találkozót, egy ártalmatlannak tűnő beadást követően Terry fejelte középre a labdát, Cavani pedig egy pattanást követően lőtt a védhetetlenül a kapuba.

Fotó: Europress fotóügynökség

A félidő derekán egyenlíteni tudott az angol csapat, Thiago Silva ütemkésésben csúszott oda Hazardnak a 16-oson belül, a büntetőt pedig a szenvedő fél gólra is váltotta.

A második játékrészben elmaradtak a nagyobb helyzetek, a PSG mégis talált egy gólt, egy beadást követően David Luiz igyekezett menteni a gólvonalról, de már csak beljebb kotorni tudta a labdát.

Amikor már úgy tűnt, hogy kialakult a végeredmény, jött a hajrában becserélt Pastore, s három ember kicselezését követően a rövid alsóba bombázott, így csapatát még jobb helyzetbe állítva a visszavágó előtt.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Paris Saint-Germain (francia)-Chelsea (angol) 3-1 (1-1)
gól:
Lavezzi (4.), Luiz (61., öngól), Pastore (93.), illetve Hazard (27., 11-esből)


A Real Madrid könnyedén jutott be a legjobb négy közé, hasonlóan a Dortmundhoz, hiszen mindkét együttes már idegenben eldöntötte saját párharcának sorsát.

A Királyi Gárda ezúttal sem bízta a véletlenre a dolgokat, a harmadik percben Bale máris megszerezte a vezetést a vendéglátónak, majd a félidő derekán Isco is bevette a dortmundi kaput.

Fotó: Europress fotóügynökség

Az első játékrésszel ellentétben a másodikban már megpróbált támadni is a Borussia, s többször kapura lövésig is eljutottak a németek, gólt azonban ismét a Real rúgott.

Ronaldo idei nyolcadik BL-meccsén már a 14. gólját szerezte, ezzel tulajdonképpen megpecsételve a mérkőzés és egyben a párharc sorsát is.

A hátralévő időben egyik csapatnak sem jött össze a gólszerzés, így maradt a 3-0, Jürgen Klopp gárdája pedig nagyon nehéz helyzetből várhatja a visszavágót.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Real Madrid (spanyol)-Borussia Dortmund (német) 3-0 (2-0)
gól:
Bale (3.), Isco (27.), Ronaldo (56.)


Ajánlott videó

Olvasói sztorik