Foci

Csúnyán megszívatták a magyar válogatott labdarúgót

Az Újpest belga tulajdonosa visszavág Szélesi Zoltánnak.

Kedden tartott a Megyeri úton kialakult helyzet és a pénteki városi derbi, az Újpest-Fradi kapcsán sajtótájékoztatót Roderik Duchatelet. A belga tulajdonos két hete még a távozáson törte a fejét, de az MLSZ-nek és a vagyonfelügyelő pozitív hozzáállásának köszönhetően engedélyezték a bajnoki licencjog átruházását a felszámolandó Újpest FC Kft.-ből az újonnan alapított 1885 Kft.-be. (Hogy miért volt szükség erre, azt itt olvashatod.)

Így elillantak a sötét felhők a Megyeri út felől – de nem mindenkinek.

Furcsa módon épp az a Szélesi Zoltán sorsa vett furcsa fordulatot, aki alig egy hete egyezett meg vitatott szerződése rendezéséről. A 27-szeres válogatott labdarúgó állítólag havi 3 millió forintos fizetése feléről mondott le és az eddig mellőzött játékos ripsz-ropsz játszott is néhány percet a hétközi Pécs elleni Magyar Kupa (4-0) meccsen.

A látszólagos nyugalom azonban alig pár napot  tartott, mert kiderült, már a Szombathely elleni vesztes bajnokira (1-0) sem tarthatott a csapattal, sőt, a tulajdonos péntektől, azaz az Újpest-Fradi örökrangadótól még a Megyeri útra sem engedi be a játékost, aki nem kívánatos személy lett.

“Szélesi Zoltántól már korábban is meg akartam válni. Úgy hallottam vérbeli újpesti, csakhogy időközben kiderült, a személyisége, a másokkal szembeni viselkedése korántsem megfelelő. Az Újpest még nem az a kategória, amelyik bajnoki címről álmodhat, de Szélesi Zoltán sem azt a szintet képviseli” – nyilatkozta a témával kapcsolatban Duchatelet a Nemzeti Sportban.

E mondatok alapján nyilvánvalóan nem lehet véletlen, hogy egyes információk szerint az MLSZ-nél nem regisztrálták a játékos új, az Újpest 1885 Kft.-hez szóló szerződését, sőt, be sem jelentették az új Kft.-hez a játékost, hanem minden maradt a “levesbe menő” régi Kft.-nél…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik