Foci

A Wembleybe költözne a Tottenham

wembley (wembley)
wembley (wembley)

A Premier League-ben szereplő Tottenham labdarúgó csapata, ha időszakosan is, de a Wembleybe költözne, miután a sikertelen volt kísérletük az Upton Park megvételére.

A Spursnél a hírek szerint keresik az opciókat a lehetséges költözéssel kapcsolatban addig amíg a tervezett új stadion felépülne.

Ez azt jelentené, hogy a klub eddigi tervei – miszerint megvennék a West Ham arénáját, az Upton Parkot – meghiúsulnának, mert a West Ham visszautasította az ajánlatot.

A Tottenham és a West Ham részéről egyébként nem kommentálták ezeket a híreket.

A forrás szerint a klub célja továbbra is a londoni Olimpiai Stadion megszerzése, amért sikertelen volt a korábbi ajánlatuk.

A Spurs szerdán jelentette be, hogy 2017-ben szeretnének az arénába költözni.

A csapat hivatalos oldala szerint: „A legfontosabb fejlesztésünk folyamatban van és előreláthatólag 2017 nyarán nyithatjuk meg az új stadiont.”

Daniel Levy elnök így nyilatkozott: „Fantasztikus szurkolótáborunk van. Jelenleg 36000 férőhelyes stadiont eladjuk, igaz a várólista a jegyigénylésre meghaladja a 47000-et. Nem aggódunk a stadion tervezett elkészülési ideje miatt.”

„Nekünk van a legkisebb stadionunk Európa 20 legjobb együttese közül, és az UEFA Pénzügyi Fair Play szabályainak betartása, valamint a nagyobb méretű stadion és az abból származó nagyobb bevétel alapjai lesznek a jövőbeni terveknek, hogy kiemelkedővé válljunk.”

A klub bejeletette, hogy 2012-ben még 4,2 millió fontos veszteségük volt de egy év alatt, 2013 június 30-áig bezárólag 1,5 millió fontos profitot termeltek. A bevételeik is emelkedtek 2%-kal 144,2 millióról 147,4 millióra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik