Foci

„Valami nem stimmel a magyar ifjúsággal”

Tóth Bálint (tóth bálint, )
Tóth Bálint (tóth bálint, )

Tóth Bálint, a Pápa vezetőedzője több játékosa hozzáállását is megkérdőjelezi.

Amint arról mi is beszámoltunk, a Lombard Pápa labdarúgócsapata ismét egy megválaszolatlan négyesbe szaladt bele a Ferencváros vendégeként, csak ezúttal nem a Ligakupában, hanem a bajnokságban. A vendégek vezetőedzője, Tóth Bálint még mindig nem heverte ki a vereséget, a Nemzeti Sportnak nyilatkozva pedig a fiatal játékosok hozzáállását kérdőjelezte meg.

„Valami nem stimmel a magyar ifjúsággal. Újabb és újabb nemzedékek nőnek fel, de én, tisztelet a kivételnek, csak elvétve látom a tehetséget, a szorgalmat, az alázatot, a kreativitást. És itt most nem csak a futballról beszélek. Hatvannégy évesen szomorú ezt látni. Edzőként pedig képtelen vagyok elfogadni a helyzetet. Nehezen tűröm, hogy az edzéseken nógatni kell a mi gyerekeinket, hogy látom rajtuk, utálják az egészet, nyűg nekik a munka” – mondta a sportnapilapnak Tóth Bálint.


Tóth Bálint nem kertelt
Fotó: MTI

A játékosként a Vasas, a Csepelben és Ausztriában játszó Tóth visszaemlékezett arra, hogy Angyalföldön Illovszky Rudolf beleverte mindazt, melyek nélkül nem lehet igazi labdarúgó valakiből. „Más idők voltak” – tette hozzá.

„Felháborít, hogy játékosaim sétálnak a pályán a bajnoki meccseken, hogy flegmák, hogy nem érzik át, miért és kiért kell küzdeniük” – folytatta a tréner.

A Pápa vezetőedzője újságírói kérdésre elmondta, hogy főleg Youssef Sekour és Eszlátyi István hozzáállásával volt elégedetlen a hétvégén. Ellenpéldaként felhozta a hosszú sérüléséből visszatérő Goran Maricot, Lazar Arsicot, valamint a veterán Kenesei Krisztiánt.

„Ott van Kenesei, akiről példát vehetnének, aki az edzéseken is meg akar nyerni minden kétkapuzást, minden párharcot.”

A Lombard Pápa 22 fordulót követően a 12. bajnokságban, de csak hét pont az előnye a már kiesőhelyen álló MTK előtt. Az együttes a hétvégén azt a Pécset fogadja, amely a klub körüli gondok ellenére remekel a tavasszal és már több bravúros eredményt is elért, így jelenleg a hetedik.

Videó – Átgázolt a Lombard Pápán a Ferencváros:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik