Foci

Szombathelyi vereséggel hangolt az Újpest a derbire

Artner Tamás (artner tamás, )
Artner Tamás (artner tamás, )

A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata 1-0-ra legyőzte hazai pályán az Újpestet.

A labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulóját az Újpest szombathelyi vendégjátéka zárta. A vendég lila-fehérek a héten jó hírt kaptak, a versenybizottság ugyanis rábólintott az indulási jog átruházásához, azaz megoldódni látszik a klub helyzete. A IV. kerületiek ráadásul az utolsó két fordulóban nyertek, jövő héten pedig a Ferencváros elleni derbi következik, azaz a játékosoknak meglehetett a kellő önbizalma – Kabát Péter eltiltás miatt nem játszott.


Nebojsa Vignjevicnek fel kell ráznia a csapatát péntekig
Fotó: MTI

Az első félidőben nem jegyezhettünk fel túl sok helyzetet, azonban a egy igazán nagy ziccer is elég volt ahhoz, hogy előnybe kerüljön, a védők közt kiugró Radó volt eredményes a 45. percben (1-0). A második félidő is alacsony színvonalú volt, leginkább azért, mert pontatlanul játszottak a csapatok. Az Újpest volt aktívabb a mérkőzés hajrájában, azonban ez inkább csak mezőnyfölényben mutatkozott meg. Nem is sikerült egyenlíteni, 1-0-ra nyert a Haladás.

Nagyot ugrik előre ezzel a szombathelyi együttes, ugyanis 35 pontjával a tabellán a negyedik helyet foglalja el és már csak három pontra van a dobogó legalsó fokán álló Videotontól.

Eredmény – OTP Bank Liga, 22. forduló

Szombathely, 3723 néző, v.: Andó-Szabó

Szombathelyi Haladás – Újpest FC 1-0 (1-0)

Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Nagy I G., Simon Á., Radó (Medgyes, 90.), Iszlai, Szakály A. (Gyurján, a szünetben) – Hrepka (Németh M., 60.)

Újpest: Dmitrovic – Nagy J., Heris, Juanan, Ngawa (Tshibuabua, 53.) – Suljic, Vasiljevic, Kosovic (Simon K., 54.), Sankovic, Balogh B. – Zamostny (Proesmans, 61.)

Gólszerző: Radó (45.)

Sárga lap: Iszlai (27.), Németh M. (63.), Nagy G. (89.) illetve, Juanan (81.), Heris (86.), Suljic (86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik