Foci

Pontot raboltak a Bayerntől, bírócsere Stuttgartban

Xherdan Shaqiri (xherdan shaqiri, )
Xherdan Shaqiri (xherdan shaqiri, )

Tizenkilenc bajnoki győzelem után ezúttal csak egy pontot szerzett a bajnok München a Hoffenheim ellen. A két csapat 3-3-at játszott egymással. A Dortmund kétgólos hátrányból fordítva győzte le a Stuttgartot, Marco Reus triplázott. A találkozó játékvezetője rosszul lépett és cserét kért.

Már az előző fordulóban bebiztosította bajnoki címét a Bayern München a Bundesligában, így Pep Guardiola érthetően pihentette egy-két kulcsemberét. Ez sem jelentett problémát a hazaiaknak abban, hogy gyorsan válaszoljanak a vendég Hoffenheim vezető góljára, Pizarro kétszer, Shaqiri egyszer volt eredményes kilenc perc leforgása alatt. Mégis nyílt maradt a meccs a második félidőre is, Salihovic módosította 3-2-re az állást.

A második félidőben nehezen indultak be a csapatok, egészen a 75. percig kellett várni az újabb gólra, azt Firmino révén a Hoffenheim szerezte, ismét egyenlő volt az állás. Nem született több gól a folytatásban, 19 győztesen megvívott bajnoki után veszített pontokat a Bayern – harmadszor a bajnokságban.


Xherdan Shaqiri élt a játéklehetőséggel és gólt szerzett
Fotó: Europress Fotóügynökség

Mivel a Schalke 04 pénteken nyerni tudott, így győzelmi kényszerbe került a Borussia Dortmund, amely az utolsó előtti VfB Stuttgarthoz látogatott. A vendégek számára hidegzuhany volt a meccs eleje, svábok már a 19. percben 2-0-ra vezettek, ám Reus révén az első félidőben szépített a BVB.

Reus a második felvonásban büntetőből volt eredményes, az esetnél Niedermeier megkapta a második sárgáját. A 75. perc környékén furcsa közjáték miatt állt a meccs: Michael Weiner, a játékvezető megsérült és cserét kért. A folytatásban lőtte meg saját maga és csapata harmadik gólját, ezzel pedig a három pontot is megszerezték az ezüstre hajtó dortmundiak. A Stuttgartnak még sokba kerülhet az a vereség.

A Bayer Leverkusen hazai környezetben nem tudta legyőzni a Braunschweiget, ami azért baj, mert így a Frankfurtot legyőző Wolfsburg egy pontra megközelítette a gyógyszergyáriakat. A Mainz lenullázta az Augsburgot.

Eredmények – Bundesliga, 28. forduló

Bayern München – Hoffenheim 3-3 (3-2)
Gólszerzők: Pizarro (31., 41.), Shaqiri (34.) illetve Modeste (23.), Salihovic (44.), Firmino (75.)

VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Gentner (9.), Harnik (19.) illetve Reus (30., 68. – 11-esből, 82.)
Piros lap: Niedermeier (67.)

Bayer Leverkusen – Braunschweig 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Kiessling (53. – 11-esből) illetve Reichel (47.)

Wolfsburg – Frankfurt 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Olic (69.), Naldo (89.) illetve Aigner (11.)

Mainz – Augsburg 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Bungert (23.), Hitz (39. – öngól), Geis (83.)

Freiburg – Nürnberg 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Krmas (23.), Mehmedi (53. – 11-esből), Klaus (65.) illetve Pogatetz (6.), Drmic (45.)
Piros lap: Pogatetz (90+4.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik