Foci

Guardiola áldás a Bayernnek

Karl-Heinz Rummenigge szerint Josep Guardiola vezetőedző áldás a Bayern München számára.

“Pep áldás a klub számára, soha nem látott magasságba emelte a játék színvonalát. Olyan futballt alkotott meg, amely nem létezett Németországban” – szögezte le a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság ügyvezető testületének elnöke a klub magazinjának előszavában a bajnoki cím megszerzését követően.

“Meghajolok az edző, ez előtt a rendkívüli ember és a kivételes csapat előtt” – folytatta Rummenigge, aki a 70-es évek második felében és a 80-as évek elején futballozott a bajor együttesben.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Reményét fejezte ki, hogy a Bayern München meglovagolja a mostani sikerhullámot és további jó hírekkel szolgál Uli Hoenessnek, hogy “ezzel könnyítse helyzetét az után, ami történt”. 

Hoenesst adókerülés miatt március 13-án három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Ennek nyomán másnap lemondott a Bayern München egyesületnél és részvénytársaságnál betöltött tisztségeiről.

A Bayern München kedden, hét fordulóval a sorozat vége előtt biztosította be újabb bajnoki elsőségét, amivel a Bundesliga történetének legkorábbi diadalát aratta. Az eddigi csúcsot is a bajor klub tartotta azzal, hogy tavaly április 6-án, hat fordulóval az idényzárást megelőzően tett szert behozhatatlan előnyre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik