Foci

Átgázolt a Lombardon a Ferencváros

Thomas Doll (thomas doll, )
Thomas Doll (thomas doll, )

A zöld-fehérek hazai környezetben nyertek 4-0-ra a Pápa ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában. Ez volt Thomas Doll első bajnoki győzelme a Fradival.

Thomas Doll irányításával még nem tudott nyerni a bajnokságban a Ferencváros, amely szombaton a Lombard Pápa ellen próbálta megtörni a rossz sorozatot. A hazaiak nagy erőket mozgósítottak az első félidőben, hogy előnybe kerüljenek, a 31. percben büntetőhöz is jutottak, Leonardo pedig a léc alá bombázott (1-0).

Nem kellett sokat várni az újabb hazai találatra, Böde Dániel lépett meg egy remek kiugratással, majd Szűcs Lajos mellett még elhúzta a labdát, mielőtt a hálóba lőtt volna (2-0). A válogatott támadó első bajnoki gólját szerezte 2014-ben, legutóbb december elején a Videoton kapuját vette be.

A második játékrész jól indult a ferencvárosiak számára, Böde harcolt ki tizenegyest és ugyan némi meglepetésre Mateos állt a labda mögé, higgadtan értékesítette a büntetőt (3-0). Ez még jobban elvette a pápaiak kedvét a játéktól, így a Ferencváros kedvére focizhatott a fennmaradó időben. Az egész mérkőzésen nagyszerű megoldásokkal operáló Leonardo a 75. percben remek labdát adott Somaliának, a honfitárs a hosszú alsót lőtte ki (4-0).

Több találat nem született már, a Ferencváros győzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben. A csapat ezzel az első sikerét aratta 2014-ben.

A Fradi a három pontnak köszönhetően feljött az ötödik helyre a tabellán. A Lombard Pápa maradt a 12.

Eredmény – OTP Bank Liga, 22. forduló

Puskás Ferenc Stadion, 6000 néző, v.: Becséri

Ferencváros – Lombard Pápa 4-0 (2-0)

Ferencváros: Dibusz – Besic (Jovanovic, 62.), Mateos Ramajo, Pavlovic, Bönig – Somália, Gyömbér, Leonardo (Ugrai, 81.), Busai (Józsi, 62.), Holman – Böde

Lombard Pápa Termál FC: Szűcs L. – Nagy S., Struhár, Csizmadia, Présinger – Eszlátyi (Maric, 74.), Tóth G., Kulcsár K. (Arsic, 62.), Sekour (Király, a szünetben), Németh M. – Griffiths

Gólszerzők: Leonardo (33., 11-esből), Böde (35.), Mateos Ramajo (53., 11-esből), Somália (75.)

Sárga lap: Busai (41.), Besic (45.), Mateos Ramajo (53.), illetve Sekour (32.), Tóth G. (39.), Présinger (52.), Griffiths (65.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik