Foci

A Barca nyerte a városi rangadót

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

Idegenben győzte le az Espanyolt az FC Barcelona labdarúgócsapata, ezzel a tabella élére ugrott. Az Atlético Madrid és Real Madrid is győzelmi kényszerben van.


Lionel Messi lőtte a meccs egyetlen gólját
Fotó: Europress Fotóügynökség

A 31. forduló is egy rangadót tartogatott a Barcelona számára, a címvédő a városi rivális Espanyol otthonában vendégeskedett. A gránátvörös-kékek kapuját Pinto védte, aki a sérült Victor Valdést helyettesítette.

Egy félidő után 0-0-át mutatott az eredményjelző, igaz, a Barca előtt is akadtak lehetőségek, a hazaiak kontrái pedig rendre veszélyesnek bizonyultak. A 73. percben jegyezhettük fel az első igazán nagy helyzetet, ekkor egy szöglet után Piqué találta el a keresztlécet. Nem sokkal később aztán büntetőhöz jutott a Barcelona, Javi Lopez ért kézzel a labdához. Lionel Messi állt oda a tizenegyes ponthoz és higgadtan a kapuba gurított.

Sőt, nem sokkal később az Espanyol hálóőre, Kiko Casilla kapott piros lapot, ő is kezezett, csak a tizenhatoson kívül. ha mindez nem lenne elég, addigra már hármat cseréltek a hazaiak, Javi Lopez állt a gólvonal elé. A vészkapus két védést is bemutatott az utolsó percekben, így a 0-1 maradt a végeredmény.

Eredmény – La Liga, 31. forduló

Espanyol – FC Barcelona 0-1 (0-0)
Gólszerző: Messi (77. – 11-esből)
Piros lap: Casilla (83.)

Videó – Messi büntetője:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik